Film "2 Fast 2 Furious" najgledaniji film proteklog vikenda u SAD-u

AKCIJSKI film "2 Fast 2 Furious" ("Prebrzi prežestoki" u prijevodu hrvatskog dibributera), čija se radnja odvija u urbanom okruženju automobilskih utrka, bio je proteklog vikenda najgledaniji film u SAD-u i Kanadi sa zaradom od 52,1 milijun dolara, prema podacima objavljenima u nedjelju.

Prošlotjedni prvak, animirani film "U potrazi za Nemom" studija Pixar-Disney, pao je na drugo mjesto, s prihodom od 45,8 milijuna dolara, prema podacima specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations. Premijernog vikenda prikazivanja zaradio je rekordnih 70,6 milijuna dolara, čime je nadmašen dotadašnji Pixarov najbolji rezultat u prvom vikendu prikazivanja - "Čudovišta iz ormara", 62,6 milijuna dolara 2001. godine.

"U potrazi za Nemom" je prvi Pixar-Disneyjev kino naslov koji će biti sinkroniziran na hrvatski jezik. Hrvatski distributer Continental Film obavijestio je da će film krenuti u prikazivanje u prosincu ove godine.

Komedija "Svemogući Bruce" s Jimom Carreyjem i Jennifer Aniston u glavnim ulogama zaradila je 21,7 milijuna dolara, ispred trilera "Posao u Italiji" s Markom Wahlbergom i Charlize Theron (13,3 milijuna) i "Matrix Reloadeda", drugog dijela filmske trilogije braće Andyja i Larryja Wachowskog (9,1 milijun).

Komedija "Tata u akciji" s Eddiejem Murphyjem dospjela je na šesto mjesto (4,8 milijuna) ispred znanstvenofantastičnog filma "X Men-2" (3 milijuna) i filma strave "Wrong turn" (2,6 milijuna).

Na koncu, komedija o bračnom životu "It Runs in the Family" s Michaelom i Kirskom Douglasom, ostvarila je zaradu od 2 milijuna dolara, ispred britanske komedije "Bend it like Beckham" (975.000 dolara).

Pročitajte više