Fotografija 8-godišnjeg dječaka našminkanog poput žene razbjesnila internet

Foto: Facebook

SAVRŠEN make-up danas je neka vrsta imperativa, no kada su u pitanju djeca, stvari postaju osjetljivije. Internet je tako podijelio slučaj osmogodišnjeg dječaka Ethana.

Vizažistu Joeyju Killmeyeru mladi Ethan bio je prvi klijent nakon dobivanja profesionalne dozvole za podučavanje šminkanja. Ethan je također povjerio Joeyju da jednog dana želi slijediti put svog idola Jeffreeja Stara u građenju karijere slavnog vizažista.

"Prije nekoliko tjedana dobio sam svoj certifikat za podučavanje u MAC-u. Danas sam dobio svog prvog klijenta. (...) Ovo je Ethan, ima 8 godina. Želio je naučiti drag šminku. Voli Jeffreeja Stara. Njegova majka jako ga podržava i dopušta mu da otkrije tko je. Ja sam našminkao jednu stranu njegova lica, a on je drugu. Bio je takooo dobar. On je jako nadaren tip. I očekujem da će u životu biti veliki umjetnik."

 


Joey je bio ganut time što Ethanova majka podržava interese svog sina i dopušta mu da otkrije tko je i što želi u životu.

"Bio sam tako dirnut što je njegova mama rekla da sam mu dao samopouzdanje da bude ono što jest. Izgleda da je bilo suđeno da danas radim. To mi pokazuje da se svijet mijenja od onoga kakav je bio kada sam ja bio u njegovim godinama i da ima nade za djecu koja su drukčija. A je li on gay ili ne, tko zna. No, zaista poštujem majku koja mu dopušta da bude ono što jest i otkriva kakav je i što želi raditi u životu. Molim vas, dijelite ovo ako vam se sviđa. Širite poruku prihvaćanja."

Slika Joeyja i Ethana i njegova objava dobila je oko 139 tisuća lajkova u samo 4 dana. Komentari su većinom pozitivni, podržavaju Ethana i njegov izbor te hvale njegovu majku što ne ograničava svog sina.

No, postoje i oni koji se ne slažu: "Dječak ili djevojčica, 8 godina malo je premlado za šminku", "Mnogi bi nazvali ovo zbunjujućim...čak i zlostavljanjem djeteta..." neki su od negativnih komentara na ovu objavu.

Složili se s jednim ili drugim viđenjem, teško je poreći da mali Ethan ima dara za profesionalni make-up.

Pročitajte više