"Gdje nestaje život, stvara se svjetlo, gdje nestaje svjetlo, stvara se Eskim"

"U JEDNOJ dalekoj i hladnoj zemlji nalazio se najstariji rudnik na svijetu. Rudari tog rudnika tražili su svoju najveću svetinju, zlatnu jabuku. Mali gradić zatrpao je snijeg te su svi rudari bili prisiljeni preseliti negdje drugdje. Horda ljudi krenula je migrirati, zatvarajući rudnik, prozore na kućama i opraštajući se od svog doma krenuli su u nepoznato. Predvođeni svojim najmudrijim rudarom, Mićom, probijaju se prema drugome svijetu. Na putu do tamo magične stvari su se događale, ali koliko su magične toliko su bile i tragične. Gdje nestaje život, stvara se svjetlo, gdje nestaje svjetlo stvara se pingvin", tako stoji u scenariju za novi sport skupine Vatra, "Eskim".

Spot će se početi prikazivati za tri tjedna

Spot je režirao Filip Filković, koji je surađivao s Dinkom Klobučarem na znamenitoj Vatrinoj "Mornarskoj majici“, ponajboljem domaćem spotu posljednjih godina. Osim za scenarij i režiju, Filip se pobrinuo i za montažu spota koji najavljuje dugoočekivani "Sputnik", peti po redu, studijski album virovitičke skupine Vatra.

"Sve smo snimili u jedan dan, a najviše moram pohvaliti ekipu koja cijeli dan nije odustajala od dobrih šala i pozitivne atmosfere. Spot je zanimljiv, jer je ispričan totalno kontra svih očekivanja. Najviše pažnje smo poklonili kostimima i šminki, što je vrlo bitno, jer je radnja smještena na snijegu i hladnoći, a slika je tako isfurana da podsjeća na doba od prije sto godina", rekao je Filip Filković, redatelj, scenarist i montažer ovog spota.

Kamere se uhvatio Tomislav Brdjanović, a za kostime i šminku bio je zadužen Zdenko Bašić. "Eskim" je svoju premijeru u radijskom eteru doživio početkom mjeseca, a spot će se početi vrtjeti za otprilike tri tjedna koliko će trebati Filkoviću da sav snimljeni materijal sažme u nešto više od četiri odlične minute. Otprilike u isto vrijeme izaći će Vatrin novi album "Sputnik".

L.V.

Pročitajte više