Slavni glumac pokušao spriječiti svađu pa skoro poginuo: "Uperio je pištolj u mene"

Foto: EPA

Britanska filmska zvijezda Idris Elba je navikao na navalu adrenalina, no samo na ekranu. Nedavno je, pak, doživio isto kada se našao pred pištoljem uperenim u lice.

Pedesetogodišnji je Elba u noćnom izlasku u SAD-u, gdje trenutno živi i radi, u jednom klubu pokušao spriječiti sukob između njemu nepoznatog muškarca i njegove djevojke. Par se žestoko svađao i glumcu se učinilo kako će svađa prerasti u fizički sukob.

"Muškarac se djevojci unosio u lice i urlao: 'Ubit ću te!' Prišao sam mu i rekao: 'Pogledaj kako je prekrasna. Zašto tako razgovaraš s ovom lijepom princezom?' Ali je tada taj lik izvukao pištolj i uperio ga u mene", ispričao je glumac za Daily Mail.

"Uperio ga je direktno meni u lice i kazao: 'Je l' ti govoriš nešto o mojoj curi?' Mislio je da joj se pokušavam nabacivati. Sjećam se da sam pomislio: 'Nemoj se tako igrati pregovarača... Posljedice, čovječe'", dodao je Elba.

Favorit je za preuzimanje uloge Jamesa Bonda

Elba je trenutno jedan od favorita kada je u pitanju preuzimanje uloge Jamesa Bonda, koju je prethodno igrao Daniel Craig. Glumac poznat po seriji Luther je u početku bio polaskan time što ga uopće razmatraju za tu ulogu, ali su ga s vremenom odbile reakcije nekih fanova.

"Iskreno, bio sam jako polaskan time. Mislio sam si 'ovo je ludo' jer je u pitanju uloga Jamesa Bonda, svi znamo što to znači. To je uloga koju žele svi glumci", rekao je Elba tijekom podcasta SmartLess. "Kada vas pitaju želite li biti James Bond, znate da ste dostigli vrhunac karijere."

Glumac je prvo bio sretan jer se fanovima svidjela ideja da on bude novi James Bond, ali ga je razočaralo kada je dio obožavatelja serijala postao ogorčen zbog njegove rase. "Oni koji nisu bili zadovoljni idejom da budem James Bond su mi zgadili cijelu stvar i odbili me od uloge jer je sve postalo rasprava o rasi. Postalo je besmisleno, a ja sam snosio posljedice", rekao je Elba.

Pročitajte više