Jelena Veljača: Zašto sam navodno skandalozna, neka mi objasne novinari

IAKO se zagrebačka glumica Jelena Veljača trenutno odmara s dečkom Romanom Majetićem i planira skorašnji put na Mikonos, misli su joj već u brojnim projektima koji ju očekuju po povratku u metropolu - 10. rujna počinje snimanje nove AVA-ine sapunice, u kojoj glumi te predvodi scenaristički tim, a vjerojatno će zaigrati i u jednoj kazališnoj predstavi u Sarajevu. Suprotno pisanju nekih medija, Jelena se, dakle, ne ostavlja glume: "Istina je da sam se, kao mnogi drugi studenti, pitala je li gluma najbolje za mene, ali uspjela sam pronaći ravnotežu".

Prije nego što se opet nađe pred kamerama, i to u novoj AVA-inoj sapunici, Jelena Veljača već tri mjeseca zajedno s Moranom Foretić i Jelenom Svilar, radi na scenariju za taj opsežni projekt. "Riječ je o povijesnoj sapunici smještenoj u razdoblje od 1938. do 1948. godine, dakle, jedan vrlo zanimljivi period za hrvatsko društvo. Uzor nam nisu meksičke i brazilske povijesne sapunice, ovo će biti nešto drugačije i vrlo kvalitetno", najavljuje Jelena i dodaje kako će se veliki dio kadrova snimati u dvorcu Miljana pokraj Kumrovca, koji je u vlasništvu obitelji Kajfež.

Osim što će zaigrati u novoj seriji, Jelena uskoro namjerava otputovati u Sarajevo, u kojem ju očekuje angažman u kazališnoj predstavi o kojoj zasad ne želi govoriti. Mediji su svojedobno citirali njezinu izjavu u jednoj televizijskoj emisiji i protumačili je kao glumičino "priznanje da je promašila profesiju", a Jelena nam je objasnila što se zapravo krije iza te izjave i njenog tadašnjeg stava.

"Radim sve što me veseli, iskorištavam prilike koje mi se pružaju"

"Istina je da sam se, kao mnogi drugi studenti glume, pitala je li to najbolje za mene, ali uspjela sam pronaći ravnotežu. Kao mlada studentica upala sam u teške projekte koji su me iscrpili, da ne spominjem aspekt 'slave' i medijske eksponiranosti te seciranja svake moje riječi, posla, postupka. Na to nisam bila spremna, a nisam sigurna hoću li ikada i biti. Uvijek sam imala drugu opciju, a to je pisanje, koje me ispunjava kao i gluma. Mlada sam i imam vremena za opredijeljenja, a sad radim sve što me veseli, iskorištavam prilike koje mi se pružaju", priča glumica, koja se od večeras nalazi u Indexovom Izboru za najljepšu Hrvaticu.

Jelena za deset dana s dečkom Romanom Majetićem kreće na Mikonos, daleko od paparazza koji su ovaj par davno uzeli za "udarnu metu", ali i novinara koji često negativno pišu o njezinom radu. "Naravno da me negativne kritike pogađaju, pa koga ne bi, pogotovo ako su neosnovane. One koje mislim da imaju smisla uzimam u obzir i pokušavam iz njih izvući najbolje", kaže Jelena i tvrdi da joj nije jasno zašto se uz njeno ime nerijetko vežu epiteti poput "skandalozna" i "kontroverzna": "Osjećam se prilično zatečeno svaki put kad pročitam nešto takvo uz moje ime. Zašto sam navodno skandalozna, to biste mi vi novinari trebali objasniti".

D.K.
Foto: H.P.

Pročitajte više