Jeremy Clarkson: Mislio sam da ću umrijeti sam u plastičnom šatoru

Foto: Press

POZNATI voditelj Jeremy Clarkson u kolumni za Sunday Times pisao je o svojim iskustvima s koronom, a piše da se zarazio netom prije Božića.

"Četiri dana prije Božića probudio sam se usred noći i primijetio da su mi plahte mokre, a neprestano sam imao suhi kašalj. Doktor mi je jasno dao do znanja da ću se loše osjećati između pet i 14 dana i da će mi nakon toga ili biti bolje ili ću morati u bolnicu."

Nakon što mu je disanje postalo otežano, počeo je strahovati od najgoreg. 

"Budući da imam preko 60 i debeo sam, a i zato što sam popušio pola milijuna cigareta i imao dvostruku upalu pluća, mislio sam da ću umrijeti, sam, u plastičnom šatoru. Neću vam lagati, bilo je strašno. Sa svakom bolešću koju sam imao uvijek sam znao da će me spasiti ili lijek ili vrijeme, ali s covidom morate ležati, sami, sa spoznajom da lijek ne dolazi i da je vrijeme vaš najgori neprijatelj."

Dodao je i koliko malo znamo o bolesti. 

"Ne znamo koliko smo dugo zarazni. Ne znamo kako se boriti s tom bolešću. Ne znamo što nam čini. Ne znamo koliko dugo imamo antitijela. Ne znamo koliko se jednostavno dva puta zaraziti. I sigurno ne znamo hoće li cjepiva dugoročno djelovati. Ne znam ni jesam li bolje."

Pročitajte više