Kako je žena završila mrtva u stubištu? Netflixov krimi dokumentarac prikovao gledatelje za ekrane

Foto: YouTube

NOVI Netflixov dokumentarni serijal The Staircase (Stubište) oduševio je gledatelje te postao glavna tema na društvenim mrežama.

Serijal od 13 nastavaka prati slučaj smrti Kathleen Peterson iz 2001. godine. Nju je mrtvu na dnu stepenica pronašao suprug Michael koji je tvrdio da je njegova supruga pala i preminula uslijed teških ozljeda glave. Međutim, on je završio s optužbom za ubojstvo, tužitelji su tvrdili da je ubio Kathleen i pokušao sve zataškati tako da događaj prikaže kao nesreću.

Autopsija je pokazala da Kathleen na tijelu ima frakture koje su u skladu s udarcima laganog, ali oštrog predmeta. Na sudu su se ubrzo otkrili novi detalji iz njihova braka poput toga da je Michael često koristio usluge escort muškaraca te da je, kako je on tvrdio, Kathleen toga bila svjesna. Tvrdio je da su imali otvoreni brak.

Stvar se dodatno zakomplicira kad se otkrilo da je za vrijeme Michaelova boravka u Njemačkoj njegova prijateljica Elizabeth Ratliff preminula na isti način kao i Kathleen te da je on bio posljednja osoba koja ju je vidjela živu. Peterson je nakon njene smrti posvojio njene dvije kćeri i odgajao ih kao svoje, a one su ga podržavale tijekom cijelog suđenja.

Epizode prate istragu prije suđenja, samo suđenje i događaje nakon suđenja. Originalna mini-serija emitirana je još 2004. godine, no redatelj Jean-Xavier de Lestrade sad je originalnih deset epizoda dodao još tri koje dokumentarac čine još zanimljivijim.

Ako vas ovo nije zainteresiralo da se odmah večeras bacite na Netflix, možda ovi komentari s Twittera hoće... "Vikala sam na TV zbog ovog", "Ovo je fantastično", "Izgubila sam cijeli dan na ovaj serijal. Izaziva ovisnost", samo su neki od komentara.

Pročitajte više