Kevin Spacey stigao na Brač, oglasio se Sedlar: Ja sam ga pozvao. Došao je odmarati

Foto: Profimedia

KEVIN SPACEY stigao je na Brač, gdje ga je dočekao redatelj Jakov Sedlar, a kako saznaje rtl.hr, glumac je u Hrvatsku došao isključivo odmarati.

"Pozvali smo ga moj sin Dominik i ja. Nikakav posao nije u pitanju, dolazi se odmoriti, provest će nekoliko dana na Braču", ispričao je Sedlar za spomenuti medij.

Spacey glumio Tuđmana

Podsjetimo, Kevin Spacey glumio je Tuđmana u Sedlarovom filmu koji je premijerno prikazan u svibnju. Prema Sedlarovim riječima, Spacey se temeljito pripremio prije nego što je pristao igrati prvog hrvatskog predsjednika te je pročitao nekoliko knjiga i sve što je mogao na internetu.

"Došao je savršeno dobro informiran o njemu. Takav je tip glumca. Ne bi pristao igrati nekoga da ne stoji iza toga, iza svoje uloge i te osobnosti koju tumači. Znao je masu detalja. On apsolutno poštuje predsjednika Tuđmana, tako ga i igra", otkrio je i napomenuo kako film nije samo o prvom hrvatskom predsjedniku.

"Bio sam dobar prijatelj i blizak suradnik pokojnog predsjednika Tuđmana. Da njega nije bilo, mislim da ne bi bilo ni demokratske nezavisne Hrvatske, članice Europske unije. Tako misli velika većina ljudi koja je glasala za predsjednika Tuđmana. Nije to film samo o njemu. To je film o cijelom kontekstu, o onome što je prethodilo stvaranju Hrvatske. Bez tog konteksta nije moguće razumjeti priču. Film će biti zanimljiv upravo zbog toga. Tu je puno stvari koje treba kazati, pogotovo za mlade generacije i za publiku vani. Film će zbog Kevina Spaceyja igrati po cijelom svijetu", rekao je tad Sedlar.

"To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade – od dva Oscara pa do kazališnih nagrada", rekao je zatim o Spaceyju.

Optužen za seksualne napade

Spacey se ranije ovog mjeseca pojavio pred sudom u Velikoj Britaniji, gdje je optužen za četiri slučaja seksualnog napada između 2005. i 2013., a jedan od trojice muškaraca optužuje glumca da ga je prisilio na penetrativni seks bez pristanka. 

Prije nego što je krenuo na put, Spacey je izjavio: "Cijenim izjavu tužilaštva u kojoj pažljivo podsjećaju medije i javnost da imam pravo na pravedno suđenje i da sam nevin dok se ne dokaže suprotno. Iako sam razočaran njihovom odlukom da prihvate tužbe, rado ću se pojaviti u Velikoj Britaniji čim mi omoguće da se branim od ovih optužbi za koje ću, siguran sam, dokazati svoju nevinost."

Pročitajte više