Kultni njemački bend objavio novi album koji će u rujnu predstaviti u Zagrebu

Foto: Profimedia

Kultni njemački bend Einstürzende Neubauten objavio je novi album Rampen (apm: alien pop music), koji će predstaviti 7. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture na koncertu za koji je već rasprodano preko pola kapaciteta dvorane, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

Pioniri konceptualne industrial glazbe Einstürzende Neubauten u Zagreb stižu u sklopu turneje alien pop music 2024., na kojoj predstavljaju novi album. Na novom albumu članovi benda Blixa Bargeld, N. U. Unruh, Alexander Hacke, Jochen Arbeit, Rudolph Moser i Felix Gebhard predstavit će svoju najnepredvidljiviju i najnekonvencionalniju stranu, gdje je poznati jezik konačno napušten, otvarajući daljnje, beskonačne mogućnosti - izvanzemaljsku pop glazbu.

Otkako su osnovani 1. travnja 1980., Einstürzende Neubauten mijenjaju parametre mainstreama i subkulture kako bi nečujno učinili čujnim - eksperimentalno terensko istraživanje, koje traje više od četiri desetljeća, sada ulazi u sljedeću fazu. U 44. godini postojanja bend se vraća svojim korijenima i istovremeno se redefinira, stvorio je i vlastiti žanr - apm (alien pop music). 

Einstürzende Neubauten je utjecao na brojne druge bendove i umjetničke žanrove - od plesnog kazališta do vizualnih umjetnosti; također je inspirirao filmske umjetnike - od Schlingensiefa do Tarantina. 

Iako su mediji ismijavali bend u početku kao bizarnu “zanimljivost u podijeljenom gradu”, brzo se etablirao u svijetu kao jedan od renomiranih velikana sadašnjosti i pop kulture. Utjecao je na cijelu generaciju, a čak i danas pruža često kopirane nacrte za eksperimentalnu zvučnu umjetnost i izvedbu.

Pročitajte više