Mirjana Hrga progovorila o odnosu s Kolindom: Neke će stvari otići sa mnom pod zemlju

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SEDAM mjeseci nakon što je napustila mjesto savjetnice Kolinde Grabar-Kitarović i preselila se na Cres, Mirjana Hrga progovorila je o odnosu s bivšom predsjednicom. 

Iako je ustvrdila da joj "politika ne pristaje" te da to iskustvo ne bi ponovila, o svojoj bivšoj šefici ima samo riječi hvale. 

"Bilo bi mi žao izgubiti kontakt s osobom koja je dobar šef, veliki znalac i jedna od najkompetentnijih političarki. Njezin politički šarm na međunarodnoj sceni za većinu hrvatskih političara ostat će nedosanjani san. Mogla je i radila mnogo", rekla je Hrga u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju u kojem je otkrila da je još uvijek u kontaktu s Kolindom Grabar-Kitarović.

Dodala je da bivšoj predsjednici ništa ne zamjera jer se suočavala s ogromnim pritiskom. 

"Našli su načina da je pokušaju umanjiti. Poslije im je i ona išla naruku. Kao da joj je postalo svejedno u jednom trenutku. Ne zamjeram joj. Bio je to strašan pritisak, mnogo loših ljudi koje se nije moglo izbjeći, animoziteta i … Mogla bih nabrajati do sutra, ali neću. Neke će stvari otići sa mnom pod zemlju. Žao mi je što je tako završilo", rekla je. 

Progovorila je i o razlozima svoje odluke da je predsjednica na osobni zahtjev razriješi dužnosti. 

"Donijela sam tu odluku jer mi tamo nije bilo mjesto. Bilo mi je posve neprihvatljivo još tih sedam dana krasti vrijeme kako bih stekla jednogodišnji privilegij na račun državnog proračuna. Sada, kada je sve prošlo i sjelo na svoje, mogu reći da sam nakon lipnja tri puta nudila ostavku i predlagala predsjednici, ako joj i u jednom trenutku bude zgodno, da me razriješi dužnosti. Nisam se u tom novom odnosu snaga nakon izbora za Europski parlament osjećala ni na koji način korisno, a bilo je politički nepristojno i nekorektno u tako visokom datumu stavljati sebe ispred onoga na čiji si se poziv odazvao. Ni samoj predsjednici to nije bilo lako vrijeme", zaključila je. 

Pročitajte više