Mirna je u ŽNV-u izgubila 51 kg. Sad je "teta čuvalica" u novoj sezoni

Foto: Press

MIRNA POSAVEC, bivša kandidatkinja Života na vagi, ponovno se vraća u taj show, ali u ulozi "tete čuvalice". Brine se za kandidate koji su u novoj sredini i svakodnevno im pruža pomoć.

"Brinem se da kandidati imaju sve što im je potrebno za svakodnevno funkcioniranje. Nisu kod kuće, u novoj su sredini, nemaju pomoć obitelji i ponekad trebaju pomoć i s nekim najjednostavnijim stvarima", rekla je za Index Mirna, koja je u showu skinula 51.8 kilograma te je nastavila raditi na sebi i nakon Života na vagi.

"Ono što stalno govorim je da su u idealnim uvjetima u kojima ne brinu ni o čemu drugom nego samo o sebi, ali to će u potpunosti shvatiti tek kad izađu van iz showa i pokušaju sve uskladiti", dodala je.

Koje savjete je dala kandidatima odmah na početku?

Otkrila nam je što je rekla novim kandidatima na početku showa, koji s emitiranjem kreće 26. rujna u 21:15.

"Na početku sam im rekla da upijaju sve informacije koje dobivaju jer će im trebati kako bi si olakšali svakodnevicu, da se drže jelovnika koji su napravljeni za njihove potrebe, obavezno dovoljno spavaju i daju maksimum od sebe na treninzima. To im i sada ponavljam", rekla je.

Još odmalena je htjela raditi na televiziji, a sada joj se ta želja i ostvarila.

"Još sam u svojoj sezoni rekla da želim iskusiti i drugu stranu ovog showa i vidjeti mogu li biti od pomoći kandidatima. Odmalena sam htjela raditi na televiziji, filmovima i serijama i ovo je bila idealna prilika da bolje vidim kako taj svijet funkcionira", kaže.

Opisala je kako izgleda njen život nakon ŽNV-a

Budući da je sama prošla iskustvo showa, zna što je kandidatima najteže u kući. 

"Nismo svi isti i nekima je teško priviknuti se na hranu jer u jelovnicima imaju namirnice s kojima ih nutricionistica želi upoznati da vide da život u formi ne znači da moraju stalno jesti piletinu, rižu i salatu. Nekima najteže pada odvojenost od bližnjih, dok se neki teže priviknu na treninge. U većini kandidata ove godine vidim nekoga iz svoje sezone", ispričala je.

Opisala nam je i kako izgleda njezin život nakon showa te kako se hrani i trenira li i dalje.

"Svakako živim kvalitetnije nego što sam prije živjela. I dalje treniram, najviše u teretani, ali ću to malo promijeniti kad završi snimanje i kad se vratim u Zagreb jer želim probati boks i vratiti se plesu, na koji sam zadnji put išla kao djevojčica. Što se prehrane tiče, jedina promjena je da po novom ne jedem meso jer mi više ne odgovara. Jelovnik mi je uravnotežen i nemam problema s tim da pojedem pizzu, čokoladu ili nešto takvo ako mi se jede", otkrila je.

"Više nisam ista osoba"

Život na vagi joj je, kaže, promijenio život.

"Život na vagi je u potpunosti promijenio moj život i više nisam ista osoba. Brinem se o sebi, uživam u hrani i jednostavno mi je lijepo u životu. Najveća zdravstvena promjena je da više nemam problema sa srcem. Prije showa mi se zalisci nisu zatvarali u potpunosti. Na zadnjoj kontroli mi je rečeno da više nemam taj problem pa sam presretna", kaže Mirna te otkriva da je od početka showa do danas skinula otprilike 57 kilograma. 

Ispričala je i što je njoj bilo najteže u showu, ali i nakon njega. 

"U showu mi je najteže bilo kako se složiti s toliko različitih osoba, a onda sam to prestala pokušavati jer je to nemoguće. Ni izvan showa se ne bih družila sa svima njima pa zašto da se prisiljavam to raditi u showu. Nakon emisije mi je teško bilo uskladiti sve obaveze sa skidanjem kila, ali sam bila uporna i nisam dopustila da mi problemi diktiraju kako ću jesti. Prestala sam jesti kad me savladaju emocije (iako i dandanas imam žute minute pa se ispucam na treningu umjesto da pojedem 5000 kalorija bez da se dignem s fotelje)", ispričala je.

Za kraj ima poruku za osobe koje razmišljaju o prijavi u show, ali za to još nemaju hrabrosti.

"Treba se samo odvažiti. Ako već razmišljate o prijavi, samo otvorite web stranicu i prijavite se. Nema smisla odugovlačiti. Ipak je zdravlje u pitanju, a mislim da bismo svi htjeli živjeti što dulje i kvalitetnije", poručuje.

Pročitajte više