Na kršćanskom portalu osvanuo tekst: "Je li grijeh nositi bikini?"

Foto: Unsplash/Novi život

"JE LI grijeh nositi bikini?" naslov je teksta koji je osvanuo na kršćanskom portalu Novi život. Tekst se najozbiljnije bavi "problematikom" bikinija, koje opisuju kao "vrlo male kupaće kostime koji pokazuju gotovo svu žensku golotinju".

"Žene iskorištavaju svoju moć nad muškarcima pokazujući svoja tijela"

U tekstu potpisanom s "redakcija" autori govore da se "ne zalažu za pokrivanje od glave do pete i da nisu od onih koji ne žele da se ljudi zabavljaju". Ali...

"Jednostavna je činjenica da je žensko tijelo prirodno lijepo i senzualno. Žene to uče dok odrastaju te otkrivaju da će privlačiti momke (mladiće) koji će učiniti sve moguće trikove kako bi privukli pozornost i naklonost mlade žene. Mnogim se mladim ženama ovo sviđa i često iskorištavaju svoju moć nad muškarcima pokazujući svoja tijela. Stoga će se neke mlade (i starije) žene namjerno odijevati na zavodljive načine kako bi dodatno potaknule osjećaj privlačnosti i kontrole. Muškarce to privlači i lako ih se namami", navode.

"Žena mora biti oprezna da ne zarobljava muškarce"

"Je li dobro da žena, a posebno kršćanka, koristi svoje tijelo na takav način?" pitaju se pa brzo zaključuju da je "odgovor očito ne".

"Žena mora biti oprezna da ne zarobljava muškarce i mora biti oprezna da ostane skromna. No, ovdje je problem subjektivnost. Ono što je skromno jednoj osobi nije drugoj. Tamo gdje jedna kršćanka neće nositi bikini, druga hoće", tvrde.

Odgovor na pitanje što je "prikladno" treba potražiti u Bibliji, kažu autori teksta pa citiraju Timoteja. "Tako i hoću da su žene u pristojnoj odjeći; neka se kite stidljivošću i čednošću, ne pletenicama ili zlatom ili biserjem ili skupocjenom odjećom, nego - dobrim djelima, što i dolikuje ženama koje ispovijedaju bogobojaznost", citiraju i govore da je "biblijski uzorak za žensko odijevanje čednost".

"Mladi su muškarci posebno osjetljivi na ljepotu mladih žena"

"Naglasak je na tome da bi kršćanka trebala biti više zabrinuta za pokazivanje svog pobožnog karaktera umjesto svoje kože. Ako je njezin cilj impresionirati muškarca svojom pobožnošću, onda je sveta i posvećena. S druge strane, ako pokušava prikazati sebe na način da privuče muškarca, tada nije čedna. Dakle, poanta čednosti uključuje suzdržavanje od razmetanja vlastitog tijela. Mladi su muškarci posebno osjetljivi na ljepotu mladih žena, a cilj kršćanki ne bi trebao biti kamen spoticanja", zaključuju.

"Ne zaboravite, bikiniji nikada nisu bili problem u novozavjetnim vremenima, jer se nijedna žena tada nije pojavljivala na takav način. Tek su posljednjih nekoliko desetljeća takva javna prikazivanja postala prihvatljiva", dodaju još.

Za kraj u tekstu donose "ispovijest" jednog muškarca čija žena, piše, nosi jednodijelni kupaći kostim. "Mislim da je jednodijelni kupaći kostim dobar kompromis i pokazuje razumnu prosudbu", zaključuje on.

Inače, Novi život se predstavlja kao "kršćanski portal koji donosi korisne objave duhovne tematike, svakodnevnog života, zdravlja, dirljive životne priče, svjedočanstva i aktualne vijesti".

Pročitajte više