Nacionalov parti ili kako tulumari politička elita

TJEDNIK NACIONAL proslavio je desetu godišnjicu izlaženja i petstoti objavljeni broj. Na proslavi je sudjelovao cijeli niz naših selebritija, mahom političara i novinara te cijela svita zgodnih teta, u pravom smislu te riječi.

Što jedan ovakav događaj od, je li, nacionalnog značaja kojem nazoči čak i Prezidente radi u rubrici Nightlife, pitate se vi. Odgovor je jako jednostavan. Domjenci su njihov nightlife, a pošto oni zauzimaju velik postotak našeg građanstva (na zadnjim izborima je omjer glasača i kandidata bio 16:1), to znači da im se svakako mora dati mjesta u ovoj rubrici.

Pa idemo redom po kriterijima po kojima inače ocjenjujemo mjesta koja posjećujemo. Sama lokacija izbor je broj jedan kad su ovakvi hepeninzi u pitanju iako inače, kad se u njoj održava regularni program tipa predstave, koncerti i ostali umjetnički program nije baš posjećena. Tako da bi mogli reći da je ovog puta HNK posjetila klijentela atipična za ovu lokaciju.

Što se drugog kriterija tiče, događaju je nazočio cijeli niz zgodnih teta u pravom smislu te riječi, a od komada koji bi inače završili u ovoj rubrici, valja istaknuti hostese, novinarke te pokoju kćerkicu naših političkih selibritija koje se, mora se priznati, i nisu baš nešto zabavile.

Što se generalne atmosfere tiče, nju su trebali začiniti bubnjari koji su dočekivali goste te bili uvertira samom programu i koji su genijalno odradili svoj dio posla dok su dva voditelja koji su glumljenjem Mesića i Tuđmana trebali dati humorističnu dozu cijeloj stvari, završili samo na pokušaju. (Preporuka za ubuduće: malo više čitati Jurdanu.)

Zabavan je pokušao biti i Pukanić, prvi čovjek Nacionala koji je između riječi samohvale i pozdrava uvaženim gostima, uvaljivao fore i forice koje i nisu bile pretjerano zabavne, ali opet puno bolje od voditeljskog dvojca, a publiku su par puta uspjele i nasmijati. Recimo, kad je rekao da ga Mesić časti nadimkom Drumski Razbojnik.

Nakon njegovog govora, govorila je urednica Nacionala koja se trudila biti jako ozbiljna što joj je pošlo za rukom, a nakon nje pušteni su dokumentarci o uspjesima Nacionala nakon čega se prešlo na domjenak na kojem su se domaćini i gosti družili, jeli, pili te radili sve ono što se na zabavama ovog tipa radi.

Ukratko, radilo se o tulumu sa svim atributima fensi partija i vjerojatno je svim pripadnicima naše elite bilo više nego zabavno. Mislim, tako izgleda njihov nightlife i iako običnim smrtnicima nije nimalo zabavan, naša elita se tu izvrsno zabavlja. Barem izgleda kao da se zabavlja.

Dvije galerije fotografije s Nacionalovog partija možete pogledati u Indexovom Nightlifeu.

V.B.

Pročitajte više