Nitko nije mislio da oni to mogu: Kontroverzne uloge koje su proslavile slavne ljepotane

Screenshot: Youtube

NAKON što je izašla vijest kako je Joseph Fiennes dobio ulogu Michaela Jackson koja je izazvala mnoge reakcije, prisjetili smo se i drugih primjera u Hollywoodu. I oko sljedećih uloga podiglo se puno prašine, no na kraju su ipak završile dobro - i za kritičare i za obožavatelje.

1. Heath Ledger kao Joker

Mnogi su reagirali u nevjerici kada je objavljena vijest da će ljepuškasti Heath Ledger glumiti psihopatskog Batmanova neprijatelja. Glumcu je zadatak otežala i činjenica da je u toj ulozi naslijedio legendarnog Jacka Nicholsona.

Svi znamo kako je to završilo: Ledgerov Joker je po mnogima najbolji filmska interpretacija tog negativca koju će biti jako teško nadmašiti, a glumcu je uloga donijela posthumnog Oscara.

2. Daniel Craig kao James Bond

Plavokosi James Bond jednostavno ne odgovara - mislili su obožavatelji najpoznatijeg filmskog tajnog agenta. Uz to, činilo se da Craig ne može konkurirati Conneryjevom ili Brosnanovom šarmu i uglađenosti.

No, ispostavilo se da je Craig pravi odabir, a serijal je s njim krenuo u novom smjeru.

3. Ben Affleck kao Batman

Ovaj izbor se tek mora pokazati kao dobar ili loš, ali reakcija na izbor Afflecka kao novog Batmana bila je gotovo beziznimno negativna. Mnogi smatraju da glumac jednostavno nema potrebnu karizmu za tu ulogu, no možda su u krivu.

4. Michael Keaton kao Batman

Čini se da Batmanova uloga privlači negodovanja i kontroverze. Fanovi nisu bili baš oduševljeni kada je za ulogu ovog superheroja odabran nimalo fizički impresivan glumac poznat uglavnom po komedijama.

Danas se većina tih istih fanova s nostalgijom prisjeća Keatona u šišmišjem kostimu kada pogleda Bena Afflecka.

5. Noma Dumezweni kao Hermiona Granger

Kada je su objavljeni glumci za kazališnu izvedbu Harryja Pottera, internet je eksplodirao. Noma Dumezweni tamnoputa je glumica i mnogi se još uvijek ne mogu pomiriti s takvom interpretacijom popularne Hermione.

Emma Watson, koja je utjelovila isti lik na filmskom platnu, pružila je Nomi bezrezervnu podršku, baš kao i autorica J.K. Rowling.

6. Tom Cruise kao Lestat


Tom Cruise je sredinom 90-ih bio magnet za novac. Svi su ga željeli u svojim filmovima, neovisno o ulozi. Tako je odabran i za ulogu Lestata i "Intervjuu s vampirom".

Čak je i autorica književnog predloška Anne Rice izjavila da je taj odabir apsurdan i da Cruise neće biti uvjerljiv kao zastrašujući plavokosi vampir Lestat. No, kasnije je priznala svoju pogrešku, kao i mnogi drugi sumnjičavi kritičari.

7. Tom Cruise kao Jack Reacher

Cruise nije mogao odoljeti još jednoj ulozi koja mu naizgled uopće ne odgovara. Jack Reacher je glavni lik niza romana Leeja Childea. Radi se o bivšem vojniku plavih očiju i plave kose, visokom gotovo dva metra i teškom oko 115 kilograma.

Zvuči kao Tom Cruise? Naravno da ne. Film je bio sasvim pristojan, no ovaj se odabir još uvijek čini čudnim.

8. Renee Zellweger kao Bridget Jones

Knjiga "Dnevnik Bridget Jones" bila je veliki hit i producenti su morali odabrati tko će tumačiti glavni lik, neurotičnu ženu iz Londona koja se muči s kilogramima, muškarcima i alkoholom.

Izbor je pao na Renee Zellweger koja je i sama priznala da s naslovnim likom nema apsolutno ništa zajedničko. No, usavršila je britanski naglasak, dodala nešto kilograma i ostvarila najbolju ulogu karijere u ogromnom filmskom hitu.

Pročitajte više