Noć u ovom zatvoru iz 19. stoljeća košta 100 kuna, gosti spavaju u ćelijama

Foto: Booking.com/ The code pod hostel

"THE COURT hostel" u Edinburghu u 19. stoljeću služio je kao okružna sudnica, zatvor i policijska stanica. Ovaj je hostel otvoren u travnju 2019. godine i vlasnici su uspjeli sačuvati većinu starih znakova koji su na zgradama, kao i neke autentične dijelove unutar zgrade. Insider je napravio malu reportažu o ovom zanimljivom mjestu kako bi budući gosti imali bolji uvid u ono što ih čeka pri posjetu.

Nakon obilaska Edinburgha, gosti se mogu opustiti u svojoj maloj ćeliji za spavanje koju izaberu. Oni mogu odabrati da spavaju u isključivo ženskoj spavaonici ili u zajedničkoj sobi, koja sadrži od 8 do 20 malih ćelija za spavanje. Svaki odjeljak za spavanje ima plavo svjetlo, utičnice, policu i zavjese koje štite privatnost gosta. Svaki krevet ima svoju posteljinu, kao i bravu kako bi gosti sigurno mogli ostaviti svoje dragocjenosti.

Tijekom zimske sezone, gosti mogu rezervirati svoju ćeliju za 15 dolara, što ovaj hostel čini vrlo povoljnim s obzirom na to da se nalazi u središtu grada. Hostel ima 200 kreveta (ćelija) u velikim spavaonicama, koje su smještene na pet katova.

Ako gosti žele više privatnosti, mogu rezervirati privatnu sobu ili "zatvorsku ćeliju za spavanje" s kompletnim zatvorskim vratima, koje su autentične i oslikavaju prošlost građevine. Zatvorske ćelije za spavanje prostranije su i suvremene. Iznajmljivanje ovih privatnih ćelija košta otprilike 60 dolara za noć tijekom zimske sezone.

Vlasnici su se potrudili očuvati originalne detalje iz vremena kada je zgrada bila zatvor. Gosti to mogu primijetiti po zakrivljenim plafonima i malim prozorima u privatnim zatvorskim ćelijama. U hostelu se nalazi 12 privatnih ćelija i svaka ima svoj toalet, za razliku od ćelija u zajedničkim prostorijama, gdje gosti dijele toalet.

Gosti mogu prošetati tunelima hostela, kako bi pronašli sobu za isprobavanje piva. Hostel na dnevnoj razini organizira isprobavanje domaćeg viskija i piva, koje se čuva u podrumu hostela starom nekoliko stoljeća.

Gosti hostela mogu uživati u tradicionalnom škotskom doručku. Ako ste više raspoloženi za piće, možete izabrati svoj omiljeni napitak i uživati u ugodnom ambijentu.

"The Court hostel" planira otvoriti hostele sa sličnim ćelijskim smještajem širom Europe.

Pročitajte više