Odbrojavali su posljednje trenutke: Bebi je koža već poplavila, a onda se dogodilo čudo

Foto: The Birth Photographer

SEDMOMJESEČNI Lincoln Seay doslovno je bio na rubu smrti kad su liječnici u posljednji tren uspjeli pronaći odgovarajuće srce za transplantaciju koja mu je spasila život.

Maleni Lincoln rođen je sa srčanom manom zbog koje mu srce nije izraslo na mjestu na kojem je trebalo. Nakon rođenja prošao je nekoliko operativnih zahvata kojima je omogućen protok krvi kroz tijelo, no ni nakon toga njegovo srce nije radilo kako treba. Liječnici su zaključili da mu je potrebna hitna transplantacija.

Njegovi roditelji Mindy i Rob Seay doselili su iz Anchoragea na Aljaski u Seattle kako se ne bi odvajali od sina i kako bi mu osigurali najbolju moguću njegu. Liječnici nisu mogli prognozirati kako će njegovo tijelo reagirati, a stanje mu se pogoršavalo.

"Počeo se gasiti. Imao je srčani udar, ali su ga oživjeli. Već je bio ljubičast", rekao je njegov otac Rob za ABC News.

Kirurg Michael McMullen pomislio je da beba neće preživjeti.

"Mislio sam da će umrijeti i prije nego što je došao do tog ruba, dobili smo obavijest da je slobodno srce koje mu odgovara", ispričao je.

Srce je stiglo četiri dana nakon srčanog udara, no tijekom priprema za operaciju srce mu je opet stalo. Liječnici su mu ugradili premosnicu koja je održavala rad srca do transplantacije.

Yesterday broken. Today New. - Lincoln before and after his heart transplant (taken less than 24 hours apart)An open...

Posted by The Birth Photographer on 19. veljače 2016

"Nevjerojatno je kako smo mu je brzo ugradili. Inače postupak zna trajati i po dva sata, no mi smo bili gotovi za 12 minuta i oživljavali ga", opisao je kirurg.

Nakon operacije koja je trajala satima Lincoln je dobio novo srce, a promjena je na iznenađenje roditelja i liječnika bila odmah vidljiva.

"Promijenila mu se boja kože, postala je ružičasta i živahna. On se budi pun energije", rekla je majka.

Iako se dječak još uvijek nalazi u bolnici, roditelji su optimistični oko njegovog oporavka. Kući će moći za nekoliko mjeseci, a oni to jedva čekaju. 

Pročitajte više