Ovaj bar je već drugu godinu zaredom najbolji na svijetu prema World's 50 Best Bars

Foto: Facebook

IZAŠLA je ljestvica najboljih barova na svijetu za 2021. godinu. Prvi na ovogodišnjoj ljestvici World's 50 Best Bars je londonski Connaught Bar, koji se nalazi u istoimenom hotelu.

Ovo je Connaught Baru druga uzastopna pobjeda, a posebnost po kojoj se ističe je martini trolley, odnosno personalizirana priprema martinija od gina Tanqueray, više suhih vermuta i selekcije kućnih bittera. Taj martini košta 24 funte (oko 210 kuna). 

Većina koktela u tom baru košta između 20 i 25 funti, odnosno između 180 i 220 kuna. Uz koktele nude i vina te imaju selekciju šampanjaca koja uključuje i rijetki Krug Collection iz 1988. godine.

Meni im se sastoji od luksuznih jela kao što su kanapei s tri vrste kavijara te sendviči s wagyuom, ali u ponudi imaju i pizzu s mozzarellom za 15 funti (oko 132 kune) te pizzu s crnim tartufima za 35 funti (oko 310 kuna).

Connaught spada među klasične londonske hotele palače, skupa sa Savoyem, Claridgesom ili Madarin Orientalom. Vode ga direktor miksologije Agostino Perrine i glavni miksolog Giorgio Bargnani. 

Prvi put je otvoren 1815. godine, a zgrada u kojoj se sada nalazi izgrađena je 1897. godine. Ime Connaught dobio je 1917. godine. Preuređen je prije 13 godina. 

Na drugom mjestu nalazi se još jedan londonski bar Tayer + Elementary. U nastavku donosimo 15 najboljih barova na svijetu prema ljestvici World's 50 Best Bars. 

  1. Connaught Bar, London
  2. Tayer + Elementary, London
  3. Paradiso, Barcelona
  4. The Clumsies, Atena
  5. Floreria Atlantico, Buenos Aires
  6. Licoreria Limantour, Mexico City
  7. Coa, Hong Kong
  8. El Copitas, St. Petersburg
  9. Jigger and Pony , Singapur
  10. Katana Kitten, New York
  11. Two Schmucks, Barcelona
  12. Hanky Panky, Mexico City
  13. Insider Bar, Moskva
  14. Baba au Rum, Atena
  15. Manhattan, Singapur
 

Video: The Connaught

Pročitajte više