Ovi su celebovi rođeni u obiteljima - milijardera. Iznenadit će vas neto vrijednosti

Foto: Profimedia/EPA

ČESTO se piše o slavnima koji su odrasli u siromaštvu, ali velik je broj i onih koji su rođeni kao milijarderi. Da, dobro ste pročitali. Njihove neto vrijednosti ostavit će vas bez teksta. Najbogatija obitelj na svijetu vrijedi 219.7 milijardi dolara, piše Buzz Feed, a i ona se nalazi na listi ispod.

Paris Hilton

Svaki ovakav popis započet će, naravno, s Paris Hilton. Njezin pradjed Conrad Hilton osnovao je lanac hotela Hilton i umro 1979. s procijenjenom neto imovinom od milijardu dolara. Conrad je većinu svog bogatstva ostavio svojoj zakladi, Conrad N. Hilton Foundation, što se nije baš svidjelo njegovom sinu Barronu, Parisinom djedu.

Barron je osporio Conradovu oporuku i završio s četiri milijuna dionica korporacije Hilton Hotels. Međutim, krajem 2007. Barron je donirao 97% svog bogatstva od 2.3 milijarde dolara očevoj zakladi. To se dogodilo manje od godinu dana nakon što su Hilton hoteli prodani za 26 milijardi dolara.

Nick Kroll

Glumac Nick Kroll sin je milijardera i biznismena Julesa Krolla. Jules je 1972. osnovao tvrtku za korporativne istrage i savjetovanje o riziku Kroll Inc. Tvrtka je na kraju prodana za 1.9 milijardi dolara (u gotovini) 2004. 

Nicola Peltz

Glumica Nicola Peltz, koja je u braku s Brooklynom Beckhamom (sinom Victorije i Davida Beckhama, koji zajedno imaju oko 514 milijuna dolara), također je dio obiteljskog kluba vrijednog milijarde dolara.

Njezin otac Nelson Peltz 81-godišnji je milijarder, poduzetnik, investitor i osnivač investicijske tvrtke Trian Fund Management. Njegova tvrtka trenutačno upravlja imovinom vrijednom 8.5 milijardi dolara, a on trenutno vrijedi 1.7 milijardi dolara.

Balthazar Getty

Kad vidite prezime Getty, znate da je to prezime obitelji koja je stekla milijarde. Glumac Balthazar Getty praunuk je naftnog tajkuna i patrijarha milijarderske obitelji Getty, J. Paula Gettyja. U vrijeme njegove smrti 1976. godine glavni mozak obitelji Getty procijenjen je na oko šest milijardi dolara.

Sada imaju foto agenciju, muzej i istraživački institut, ali to ne znači da je bogatstvo opalo. Od 2015. obitelj Getty procijenjena je na 5.4 milijarde dolara. Balthazarov 90-godišnji ujak Gordon Getty, koji je 1984. predvodio prodaju očeve tvrtke za 10.1 milijardu dolara i podijelio novac u šest zaklada za obitelj, još uvijek se procjenjuje da sam vrijedi više od dvije milijarde dolara.

Delphine Arnault

Ova žena i njezina obitelj najveći su igrači u svijetu luksuzne robe i mode. Delphine Arnault je kći Bernarda Arnaulta, osnivača, predsjednika i izvršnog direktora LVMH-a (Louis Vuitton Moët Hennessy). Vrijednost 75-godišnjeg francuskog poduzetnika procjenjuje se na 219.7 milijardi dolara, što njega i njegovu obitelj čini najbogatijim ljudima na svijetu.

Svih petero njegove djece radi za LMVH na neki način. Delphine radi u obiteljskoj tvrtki od 2000. Počela je raditi s Johnom Gallianom u Christian Dioru. Zanimljivo, njezin je otac započeo 1984. kupnjom Diora za 15 milijuna dolara.

Naposljetku se pridružila odboru LVMH-a 2003., postavši prva žena i najmlađa osoba koja je bila u odboru. Godine 2013. imenovana je izvršnom potpredsjednicom Louis Vuittona, a od 2023. obnaša dužnost predsjednice i izvršne direktorice Christian Dior Couturea.

Edward Norton

Djed glumca Edwarda Nortona slavni je biznismen, aktivist i urbanist James Rouse. Često mu se pripisuje izum trgovačkog centra, a čak je izgradio i vlastiti grad - Columbiju u Marylandu. Godine 1939. James je osnovao tvrtku za razvoj nekretnina Rouse Company.

Dok Baltimore Sun izvještava da je Rouse umro 1996. godine sa zakladom i imanjem procijenjenim na 21 milijun dolara, 2004. tvrtka koju je on izgradio ipak je prodana za 7.2 milijarde dolara u - gotovini.

Lydia Hearst-Shaw

Glumica i supermodel Lydia Hearst-Shaw je praunuka biznismena i novinskog izdavača Williama Randolpha Hearsta. On je stvorio najveći novinski lanac i medijsku tvrtku u SAD-u - Hearst Communications.

Ipak, uspjeh nije počeo s njezinim pradjedom. Njegov otac George bio je vlasnik rudnika zlata i američki senator od 1886. do 1991. Prema Forbesu, cijela obitelj Hearst trenutno vrijedi 22.4 milijarde dolara.

Pročitajte više