Povratak u DeLorean

ZAMISAO Johna DeLoreana svojih je (više od) 15 minuta slave imala u kultnoj trilogiji Povratak u budućnost u ulozi vremenskog stroja.

DMC-12 se proizvodio od početka 1981. do kraja 1982. U tom kratkom razdoblju prodano je oko 9200 vozila od kojih je danas oko 6500 još uvijek na cesti. Nakon što je kompanija propala svi dijelovi za nikad proizvedene modele prebačeni su u skladište u Texas gdje se i danas nalaze. Od 1995. kompanija je promijenila vlasnika koji je 12 godina opskrbljivao dijelovima sve DeLoreane.

Ovih je dana Detroit News objavio radosnu vijest za sve obožavatelje filma i auta. DeLorean ide nazad u proizvodnju s nakladom od čak jedan do dva ručno sklopljena primjerka mjesečno.

"Stajling" bi trebao ostati manje više neizmijenjen dok će mehanika vjerojatno biti izmijenjena što uopće ne čudi jer je DeLorean u malo čemu bio napredan automobil. Motor i interijer će barem prema najavama biti usklađeni s 21. stoljećem, a nadamo se da će promjene zahvatiti i podvozje, vjerojatno najbolniju točku DMC-12.

Proizvodnja počinje krajem sljedeće godine, a prvi se primjerci na tržištu se očekuju početkom 2009. po cijeni od 57.500 američkih dolara. Ako vam nije do čekanja, originalne primjerke u solidnom stanju možete nabaviti i za upola manju cijenu.

B.I.

Pročitajte više