Predstavljena knjiga o Gibsonovom filmu "Pasija"

NAKLADNA kuća Verbum, nakon što je otkupila ekskluzivna prava za hrvatsko izdanje knjige-vodiča kroz čuveni film Mela Gibsona o Muci Kristovoj, danas je tu knjigu predstavila na konferenciji za medije.

Knjiga nosi naslov "PASIJA" (kao i  hrvatska verzija filma), a sadrži sto pitanja i odgovora o ovom velikom filmskom hitu.  Riječ je o knjizi koja je izvorno objavljena u Americi gdje je doživjela ogroman uspjeh te se prema prvim rezultatima prodaje (u ovom trenutku prodano blizu 700.000 primjeraka) očekuje da će tamošnje izdanje biti vrlo brzo prodano u preko milijun primjeraka.

Inicijatori ovog projekta su dvije ugledne američke katoličke ustanove: Catholic Exchange i Ascension Press, a knjigu je priredila skupina njihovih urednika u koju su uključeni poznati američki katolički teolozi i publicisti, kao i Tom Allen - jedan od bliskih suradnika Mela Gibsona. 

Knjiga ima 96 stranica i sadrži pitanja i odgovore koja pomažu razumjeti vjerski, povijesno-politički i kulturni kontekst događanja u filmu te će stoga kao odlično informativno sredstvo dobro doći svim gledateljima.

Osim toga, u knjizi se s katoličkog gledišta nudi analiza filma od prizora do prizora, kao i objašnjenja njegovih vjerskih poruka i simbolike. Među pitanjima su i ona o temama koje su bile predmet mnogih javnih rasprava,  poput onih o ulozi Židova u Kristovoj muci i smrti, o nasilju u filmu itd. Završni dio knjige govori o Kristu kao povijesnoj osobi i središnjem liku kršćanske vjere. Knjiga se prodaje po popularnoj cijeni od 35 kn, a svaki kupac na dar dobiva i posebno dizajniranu kolornu pratilicu sa slikom plakata filma.

Hrvatsko izdanje ove hit knjige dostupno je u Verbumovom lancu vjerskih knjižara, kao i u svim boljim knjižarama, a prodaja će biti organizirana i u većini kina u kojima će se prikazivati film Pasija.

Pročitajte više