Prijavite djecu na ogledni sat Kiduko matematičke akademije

Foto: PR

DA LI STE uspjeli riješiti zadatak koji se nalazi poviše? To je zadatak za djecu u šestom razredu osnovne škole.

Projekt Kiduko – matematička akademija za klince začela se kao ideja još prije pet-šest godina, a od 3.10.2022. otvara svoja vrata za sve koji se žele učiti matematiku kroz istraživački pristup i poticajno okruženje. Roditelji djece od petog do osmog razreda osnovne školu mogu prijaviti svoju djecu na besplatni ogledni sat koji se održava na adresi HUB385, Franje Petračića 6, Zagreb na www.kiduko.hr/oglednisat.

Što je Kiduko?

Za razliku od škola koje podučavaju matematiku na tradicionalan način gdje nastavnici imaju ulogu prenositelja znanja, u KIDUKO matematičkoj akademiji uloga je nastavnika da učenicima postavi pitanje, zada problem ili objasni situaciju koja će ih potaknuti na istraživanje i dovesti do traženog rezulatata. Odnosno, njegova je uloga usmjeravati učenike da kroz rješavanje različitih problema iz stvarnog svijeta te kroz pomno osmišljene didaktičke materijale istražuju i stječu znanje iz svih područja matematike te pritom razvijaju pozitivan odnos prema samoj matematici kao i učenju općenito. 

Matematika, za čudo, može biti i zabavna

Djeca još prije polaska u školu, na temelju onoga što su čuli od drugih, stvaraju pretpostavku da će im matematika biti neshvatljiva i da ju neće moći naučiti, a često joj pripada titula najomraženijeg i najtežeg predmeta. Na sreću roditelja i učenika, akademija Kiduko smatra da je potreban drugačiji pristup! Za razvoj svakog djeteta od iznimne je važnosti naučiti kako kritički razmišljati, razgovarati i konstruktivno debatirati, a KIDUKO akademija je tu da im u tome pomogne. Za sve one koji žele upoznati matematiku na drugačiji način ili jednostavno obogatiti postojeće znanje, KIDUKO je pravo mjesto za njih.

Pozivamo vas da  prijavite svoje dijete na ogledni sat kako bi ono u poticajnom okruženju otkrilo čari matematike i odlučilo se za KIDUKO!

www.kiduko.hr/oglednisat

Pročitajte više