Princeza Eugenie: Namjerno sam nosila vjenčanicu otvorenih leđa da pokažem ožiljak

Foto: Profimedia

Unuka pokojne kraljice Elizabete II. princeza Eugenie u listopadu 2018. udala se za Jacka Brooksbanka, a bajkovito kraljevsko vjenčanje gledalo se diljem svijeta. Pažnju je posebno privukao veliki ožiljak na leđima mladenke, koji se vidio u vjenčanici otvorenih leđa.

Princeza je za People otkrila da je namjerno pokazala ožiljak. "Uvijek sam željela vjenčanicu otvorenih leđa, dijelom zbog toga da pokažem svoj ožiljak. Vjerujem da ožiljci pričaju priču o nečijoj prošlosti i budućnosti i to je način za rješavanje tabua", objasnila je Eugen.

Ona je sa samo 12 godina zbog skolioze bila na operaciji ispravljanja kičme. Tada su joj duž kralježnice ugrađene šipke od titanija. "Za mene je to način komunikacije s ljudima koji prolaze kroz slične situacije sa skoliozom ili imaju svoje ožiljke s kojima se pokušavaju nositi."

Kaže da je dobila puno pisama ljudi koji su bili oduševljeni jer je pokazala ožiljak. Iste godine kada se udala, princeza je na svojem službenom profilu na Instagramu objavila i svoje rendgenske snimke kako bi osvijestila javnost o skoliozi.

Pročitajte više