Robert Kurbaša: Rad na sapunici je jako težak, glumci su čak i malo plaćeni

ROBERTA KURBAŠU često nazivaju "zavodnikom" i smatraju ga jednim od najseksi muškaraca na našim malim ekranima, no zapravo se radi o samozatajnom i radišnom glumcu kojemu nije ispod časti raditi u sapunicama, no otvoreno priznaje da bi volio raditi kvalitetnije projekte. U razgovoru za Index Robert nam je otkrio kako je proveo tri tjedna odmora od snimanja "Ruže vjetrova", što misli o plaćama glumaca te voli li kad ga nazivaju "najpoželjnijim neženjom".

"Meni je rad u sapunicama hrvatska realnost"

Odmor od snimanja sapunice u kojoj glumi mladog i perspektivnog tužioca, Srđana Matošića, Robert je proveo radno. "Imali smo pauzu od tri tjedna, a ja sam za to vrijeme imao premijeru u HNK, vodio sam Bingo, izvodio svoju monodramu 'Ispit savjesti' i non stop sam bio u nekakvom pogonu", rekao nam je Kurbaša, a na pitanje kada se odmarao, kratko odgovara: "Kakav odmor"? Iako neki hrvatski glumci govore da nikad ne bi snimali sapunice i svisoka gledaju kolege koji rade na njima, Robert nema s tim problema: "Meni je rad u sapunicama hrvatska realnost. Nemamo produkcijske kvantitete filmova pa da mogu birati scenarije. Sapunice su žanr koji funkcionira u Hrvatskoj i jedini koji je gledan. Ne bježim od toga", tvrdi on.

"Nek' pričaju o plaćama, ne smeta me to"

"Naravno da bih volio raditi kvalitetnije stvari. Prije svega je stvar u tome što sapunice imaju svoju publiku, mogu privući gledatelje, dok ostali projekti nisu toliko isplativi. Zato glumci uvijek rade na toliko različitih predstava i projekata", kaže nam Kurbaša. Nedavno su u javnost procurile informacije o tome koliko su plaćeni glumci u domaćim serijama i Robertovo je ime bilo pri vrhu najplaćenijih te se spominjalo da za mjesečni rad u jednoj seriji dobije oko 5.000 eura. "Nek' pričaju o plaćama, ne smeta me to", njegov je odgovor, no detaljnije informacije o tome je li istina da su glumci toliko plaćeni, nismo mogli doznati.

"Rad na sapunici je čak i malo plaćen"

"Ne bih to želio komentirati. Činjenica jest da je rad na sapunici jako težak i zahtjevan posao koji se radi po 12 sati dnevno. To je žanr koji je gledan i jako je popularan. S druge strane, ako ste javna osoba, morate si priuštiti odjeću, idete na razne događaje i morate paziti u čemu ćete se pojaviti. Sve to košta. Ako se to sve uzme u obzir, rad u sapunici je čak i malo plaćen", smatra Robert. Uz glumu,  trenutno se bavi i voditeljskim poslom: "Odgovara mi uloga voditelja. Mislim da sam ispunio očekivanja. Meni je glumački poziv najvažniji pa kazalište nastojim držati aktivnim i stalno tražim neke kvalitetnije projekte".

"Laska kad vam netko komplimentira vanjštinu, ali to je sve samo površno"

Na pitanje o tome kako se osjeća kad ga nazivaju zavodnikom i "najpoželjnijim neženjom", skromno odgovara: "Laska kad vam netko komplimentira vanjštinu, ali to je sve samo površno". Budući da su se dvije domaće sapunice počele gotovo istovremeno prikazivati, vrlo brzo su počele usporedbe Kurbaše s Ivanom Hercegom kojeg također nazivaju zavodnikom, no Roberta to pretjerano ne zanima. "Oni imaju bolji PR, samo to mogu reći", smatra Robert Kurbaša. 

Pročitajte više