"Ronaldo": Nema boljeg trenutka za pogledati ga, nakon trijumfa u LP i mjesta - festivala DokuMA

Foto: Promo

DOKUMA FILM FESTIVAL u Makarskoj, jedinistveno okupljanje filmofila, koje povezuje kupanje na najljepšim plažama i u najčišćem moru, projekcije vrhunskih filmova pod zvjezdanim nebom te koncerte i partyje, prikazuje dokumentarac o genijalnom nogometašu koji je upravo s Realom osvojio Ligu prvaka.

"Upoznajte čovjeka iza mita" kroz iscrpne razgovore s igračem, kao i nikad prije viđene snimke, pristup bez presedana u najuži intimni krug obitelji, prijatelja i suigrača. Film ulazi ispod kože Cristijana Ronalda, možda najpoznatije osobe na svijetu i otkriva stranu njegove ličnosti nepoznatu javnosti. 
 
Koliko žrtve, boli i odlučnosti je potrebno da se postane najbolji nogometaš na svijetu? I što Messi misli o onome kako je u prethodnoj rečenici okarakteriziran njegov najveći rival?
 
"Ronaldo" redatelja Anthonyja Wonkea, inače trostrukoga dobitnika BAFTA-e odnosno "Britanskog Oscara", dokumentarac je koji je oduševljavao svjetsku kritiku i gledatelje a za pet dana će biti prikazan u sklopu trećeg međunarodnog DokuMA Film Festivala.
 
Kako se ovogodišnja DokuMA terminom ugnijezdila između finala Lige Prvaka i početka EURO-a, od organizatora doznajemo kako su osjećali da bi bio grijeh propustiti priliku makarskoj publici prikazati tematski savršeno aktualan a umjetnički izrazito kvalitetan film o najboljem (ovisno koga pitate iz organizacije – prvog, drugog ili čak trećeg prema sudu člana direkcije koji je začudno impresioniram Erikom Lamelom) nogometašu današnjice.

Producenti filma, zaslužni za izvanredne dokumentarce o Ayrtonu Senni i Amy Winehouse, su skeptično započeli projekt ne očekujući da će tako zatvorena osoba koja zazire od otvaranja javnosti prihvatiti "all access pass" dokumentarni stil. 
 
Na njihovo oduševljenje, Cristiano je pristao na snimanje koje je ekipi omogućilo pristup ravan Big Brotheru.
 
Ronaldo je takvu razinu eksponiranja objasnio riječima kako mu je cilj u ovomfilmu bio biti ono što jest i pružiti objektivnu sliku fanovima. 
 
Film je posvetio svim navijačima koji su ga bodrili kroz godine. I naglasio kako se ne radi o taštini.
 
Dodao je kako je od početka ovog projekta proživio vjerojatno najbolje trenutke svoje karijere te naglasio: "Mislim da će publika uživati u dokumentarcu jer je nešto stvarno. Nema tu manipulacije i fikcije. Sve je istina, kako ono kažu – 100% pamuk."

Pročitajte više