Serija koja je srušila rekorde gledanosti stigla je i kod nas, evo gdje je gledati

Foto: RTL

STIGLO nam je ljeto, a s njim i prilike za nove avanture, ali i odmaranje u debelom hladu. Za sve one kojima je najdraža aktivnost tijekom ljetnih večeri zavaliti se ispred televizora uz neku osvježavajuću hranu i piće, imamo dobre vijesti. Na RTL je stigla prava ljetna poslastica - serija Miriše na ljubav. Ovo je serija o ljubavnim intrigama i avanturama koja je oborila rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima se prikazivala.

Prvi put je emitirana na Foxu, a dosad su je pratili gledatelji iz čak 26 zemalja na gotovo svim kontinentima. Gledatelje je osvojila zanimljiva radnja s elementima humora, ali i prekrasne lokacije na kojima je serija snimana. 

Savršena ljetna tema

Serija Miriše na ljubav prati priču o djevojci Edi Yildiz koja živi sa svojom tetkom koja je preuzela brigu za nju nakon što su Edini roditelji poginuli. Eda s tetkom radi u cvjećarni jer je njezin plan da zadnju godinu studija krajobrazne arhitekture završi u Italiji, kod dečka Cenka. Naime, Serkan Bolat, vlasnik arhitektonske firme koja je obećala stipendirati Edu i druge studente, odustao je od tog dogovora i Eda je ostala bez sredstava za financiranje. Slučajno upoznaje Serkana i oni se dogovore da će se praviti da su zaručeni kako bi ostvarili ono što žele.

Serkan želi vratiti svoju bivšu djevojku, a Edi će, ako ona pristane na dogovor, platiti školovanje, ali i put i boravak u Italiji kod dečka. Isprva Eda odbija dogovor, no kada je Cenk ostavi radi druge ona se predomisli i pristane glumiti Serkanovu zaručnicu, ali umjesto puta u Italiju Eda traži da je Serkan zaposli u svojoj tvrtki. Nakon što počnu raditi zajedno, počnu se i zaljubljivati…

Foto: RTL

Zanimljivi likovi koje utjelovljuju obožavani glumci nove generacije

Glavni likovi zanimljivo su polarizirani, Eda je sanjarka, vedra i otvorena prema ljudima i svi koji je upoznaju je brzo i zavole. Impulzivna je i brzopleta i uvijek kaže ono što misli, dok je Serkan hladan, arogantan i nemilosrdan u poslu. Radoholičar je i opsesivna ličnost koja uvijek mora dobiti ono što želi i pritom vješto skriva svoje emocije. Radnja serije pokazuje kako se suprotnosti ipak privlače i kako u svakome od nas postoji polarnost koju najčešće pronalazimo upravo u najbližima. 

Foto: RTL

Uspjehu serije kumovao je i odličan odabir glumaca. Kerem Bürsin jedan je od najpopularnijih turskih glumaca nove generacije. Rođen je u Istanbulu, ali je djetinjstvo proveo diljem cijeloga svijeta, a studij komunikacije i umjetnosti završio je u Los Angelesu gdje je i započeo glumačku karijeru. Veliki televizijski uspjeh doživio je glumeći u serijama turske produkcije, za što je osvajao i mnoge nagrade. Bavio se i modelingom i smatraju ga jednim od najzgodnijih turskih glumaca.

Njegova kolegica, Hande Erçel, također se bavila modelingom, a osvojila je i mnoge nagrade na natjecanjima ljepote. Njezinu ljepotu, navodno, prepoznao je čak i poznati Brad Pitt. Osim modelingom, Hande se bavila i umjetnošću - studirala je na Sveučilištu likovnih umjetnosti i kaže kako je slikanje jedno od njezinih najdražih hobija.

Foto: RTL

I ostatak glumačke ekipe već je dobro poznat publici

No, nisu samo glavni glumci zaslužni za ovako velik uspjeh serije Miriše na ljubav. Glumicu Neslihan Yeldan, koja glumi Serkanovu majku, gledatelji su zavoljeli još u seriji Istanbulska nevjesta. Kao Serkanova majka, ona je komplicirana žena kojoj je jedan od glavnih ciljeva u životu da njezin sin oženi nekoga tko je iz istoga društvenoga sloja.

Zanimljivo je i da u seriji ona pati od agorafobije, straha od otvorenog prostora s mnoštvom ljudi iz kojega je teško pobjeći. Kako bi ipak bila informirana i u toku sa svim važnim događanjima vezanima uz svoga sina, pomaže joj asistent Seyfi kojeg glumi Alican Aytekin.

Ulogu Serkanovog oca također je dobio glumac koji je već poznat gledateljstvu, a to je Ahmet Somers kojega se svi uglavnom sjećaju iz romantične komedije Sanjalica. U seriji Miriše na ljubav glumi Alptekina Bolata, suzdržanog poslovnjaka koji je svojim trudom uspio u poslu, ali nije razvio baš topao odnos sa sinom. Njihova komunikacija je uglavnom minimalna i pritom napeta pa je Serkan više povezan s majkom, dok pokušava nastaviti očev poslovni uspjeh.

Mnogi drugi mladi glumci koji glume Edine prijateljice i ostale sporedne likove su svojim interpretacijama doprinijeli velikom uspjehu ove serije, ali i odličnom početku svojih glumačkih karijera.

Foto: RTL

Ljubav iza kamera oduševila je gledatelje

Još je jedna zanimljivost vezana uz ovu hit seriju koja nam uskoro stiže na male ekrane. Naime, osim ljubavnih drama i zabavnih zavrzlama koje su se odvijale ispred kamera, slične su se zbivale i na samome setu. Hande i Kerem su brzo nakon što je počelo snimanje shvatili da se sviđaju jedno drugome pa su strast koja im je bila potrebna za uloge mogli lakše prenijeti publici.

To ih je učinilo miljenicima tabloida diljem svijeta jer je Kerem radi Hande ostavio svoju tadašnju djevojku, a njihov naprasni prekid romanse koji je uslijedio godinu dana nakon snimanja još je više zaintrigirao javnost. 

Savršeno ljetno osvježenje stiže na RTL

Finale ove serije rušilo je rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima se prikazivala, a osvojila je i brojne nagrade poput PRODU nagrade za najbolju seriju na stranom jeziku te Pantene Golden Butterfly za najbolju romantičnu komediju u nastavcima. 

Ovu zanimljivu i zabavnu romantičnu priču i Hrvati mogu pratiti na RTL-u od ponedjeljka do petka s početkom u 21:15. Savršena ljetna serija za opuštanje osvojit će vas već prvim kadrom prelijepih lokacija i zabavnom radnjom. Zavalite se u omiljeni naslonjač i uživajte u ovoj laganoj ljetnoj poslastici.

Sadržaj donose Index i RTL u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više