Shaquille O'Neal otkrio svoje odgojne metode: "Ne dajem djeci novac za zabavu"

Foto: Profimedia

Shaquille O'Neil sa svijetom je podijelio svoje odgojne metode. Kaže da tjera svoju djecu da napišu "poslovni plan" kada od njega traže novac, piše Independent. Bivša NBA zvijezda ima šestero djece. S bivšom suprugom Shaunie dijeli šestero djece - Mylesa (26), Shareefa (23), Amirah (21), Shaquira (20) i Me'arah (17), dok s bivšom curom Arnettom Yardbourgh ima kći Taahirah (27).

Kaže da unatoč tome koliko novca zaradio u karijeri, neće ga davati djeci da se rasipaju. "Neću im samo dati novca da imaju za zabavu", rekao je Shaq. Naime, djeca kada ga traže novac moraju napisati "poslovni plan" kako bi objasnili za što im treba novac.

Moraju objasniti za što će im novac

"Budući da želite da ja budem banka, radit ću vam točno što bi vam i banka radila", poručio je košarkaš. Myles je želio postati DJ, a O'Neill mu je za to nabavio opremu. Za sve ostalo je, tvrdi Shaq, Myles sam zaslužan. "Učinio je to sam. Ponosan sam na njega", rekao je.

Kaže da su Amira, Shaqir i Me'arah još uvijek u školi i da nemaju razvijene planove za budućnost. No kaže da će ih nastojati uvjeriti da se nastave školovati. "Kažem im: 'Ako ideš na pravni fakultet i diplomiraš, dobit ćeš veliku torbu'. Od sve moje djece, oni su najpametniji i vjerojatno će jednog dana voditi tvrtku", kazao je O'Neil.

"Mi nismo bogati. Ja sam bogat"

"Stoga ih sve pokušavam podmititi s riječima: 'Hej, samo ti idi na pravni fakultet umjesto mene i dat ću ti što god želiš'", nastavio je. Već ranije je govorio da svojoj djeci ne daje olako novac. 

"Oni znaju da imaju puno novca na koji se mogu osloniti, ali ja im kažem da to neće biti tako lako. Da biste ga dobili, morate mi pokazati dvije diplome. Tako ih motiviram", objasnio je. 

"Moja djeca su sada starija. Malo su ljuti na mene. Nisu baš uzrujani, ali ne razumiju. Govorim im cijelo vrijeme. Mi nismo bogati, ja sam bogat", rekao je košarkaš prije dvije godine.

Pročitajte više