Sin Vivienne Westwood za Index: Živimo u čudnim vremenima, svi žele nešto novo svaki dan



JOSEPH CORRE dobro je poznato ime u modnom svijetu. Danas je u velikom stilu stigao na otvorenje Illamasque, kozmetičkog branda koji se jako brzo nametnuo u svijetu ljepote. Dramatični make up i sjajne kampanje glavno su obilježje ovog branda, a činjenica ne čudi budući da je Joseph suosnivač Agent Provocateura. Donje rublje dugo vremena je bila njegova glavna strast, a onda se prije tri godine odlučio usmjeriti i na kozmetiku. Joseph je inače sin legendarne Vivienne Westwood i nekadašnjeg menadžera Sex Pistolsa, Malcoma McLarena.

"Razočaran sam jer nisam razgledao Zagreb"

Za Index je otkrio kako je bilo odrastati uz osebujnu majku te koliko je traga ostavila na njemu i njegovom radu. "Ovdje sam samo danas, ne volim nigdje dolaziti na samo jedan dan, kao što sam u Zagreb stigao. Stoga sam pomalo razočaran, jer nisam pogledao grad. Ipak, sada kad je dućan tu, imat ću više razloga da dolazim češće. Svi mi se čine jako dragi i uzbuđeni oko otvorenja, tako da je to dobro", izjavio je Corre.

"Odrastao sam s idejom da treba biti ono što jesi, odijevati se onako kako želiš"

"Moj osebujni stil je moj. Odrastao sam, naravno, s idejom da treba izgledati onako kako želiš, odijevati se onako kako želi i biti ono što jesi, to dolazi od moje majke. No, ovako se oblačim jer mi se to sviđa", nastavio je Joseph kada smo ga upitali odakle mu tako ekscentričan smisao za modu. "Bilo je fantastično odrastati uz moju majku. No, imam samo jedan život, nisam imao izbora", kroz smijeh je komentirao kada je upitan kako je bilo odrastati uz Vivienne.

"Živimo u čudnim vremenima, svi žele nešto novo svaki dan"

"Nisam zainteresiran za modu, volim se sređivati, no moda je sva oko trendova i sezona. Ne zanimaju me trendovi. Volim odjeću koju volim. Ako mi se sviđa i ako je dobra danas, onda će tako biti i za deset godina. Volim zanimljive stvari, ne sviđaju mi se jeftine stvari. Živimo u čudnim vremenima. Svi žele nešto novo, svaki dan. Ljudi to kupuju i bacaju. Dosadi im", rekao je o modi Joseph.

"Ideja šminke i make upa je u eksperimentiranju i izražavanju onoga što vi jeste"

"Kažu da je ljepota u očima promatrača. Kad gledam velike make up brandove, čini mi se da svi oni troše jako puno novaca kako bi svi izgledali isto, prirodno. Meni je to čudno. Meni je ideja šminke i make upa u eksperimentiranju i izražavanju onoga što vi jeste i kako se osjećate. I danas imamo toga, pogledajte plemena u Africi, njihov način na koji se izražavaju. To je čarolija", ispričao je Joseph o svojoj novoj strasti. "U planu mi je otvorenje još jako puno dućana te lansiranje parfema, a poslije snimamo i kampanju. Sve je jako brzo i uzbudljivo", zaključio je ovaj zanimljivi poduzetnik i aktivist. Naime, kada su ga 2007. htjeli nagraditi za izniman doprinos modi, nagradu je odbio uzeti, a sve kako bi prosvjedovao protiv Tonyja Blaira i njegovih odluka vezanih uz Irak.

Pročitajte više