Skoro je 90-ih odustala glume, a danas je jedna od najpoznatijih glumica na svijetu

Foto: Profimedia/EPA

Glumica i poduzetnica Jennifer Aniston danas slavi 55. rođendan. 

Slavu je stekla ulogom Rachel Green u kultnoj seriji Prijatelji. Ta joj je uloga donijela i nagrade poput Emmyja i Zlatnog globusa. Iako je imala tek 25 godina kada je počela snimati Prijatelje, to nije bila njena prva uloga.

Glumičino puno ime je Jennifer Joanne Linn Anastasakis i kći je glumca Johna Anistona i spisateljice Nancy Aniston. Majka joj je talijansko-škotskog porijekla, a otac grčkog. Dio djetinjstva provela je u Grčkoj, a školovala se u New Yorku. U Los Angeles se preselila jer joj je otac dobio ulogu u popularnoj sapunici Days of Our Lives. Tada je i ona pokazala interes za glumu.

Skoro je odustala od glume, ali onda...

No karijera joj nije krenula glatko. Njezina prva televizijska uloga bila je u seriji Molloy, no to je bilo kratkog vijeka. Glumila je i u filmu Camp Cucamonga, TV seriji Ferris Bueller, ali nijedan od tih projekata nije postigao zapažen uspjeh. Tada je Aniston polako počela odustajati od glume, ali Prijatelji su sve promijenili.

Otišla je na audiciju za Prijatelje, seriju koja je s emitiranjem krenula 1994. Producenti su je vidjeli u ulozi Monice Geller, no Jennifer ih je uvjerila da joj bolje pristaje lik Rachel Green - i bila je u pravu. Tu je ulogu savršeno odigrala u 10 sezona. Za seriju se čulo diljem svijeta, a čak je i njena frizura iz Prijatelja bila tražena u salonima i nosila naziv "rachelica". 

Nakon Prijatelja uslijedile su brojne poznate uloge u filmovima The Good Girl, Along Came Polly, The Break-Up, Marley & Me, The Bounty Hunter, Just Go with It, Horrible Bosses, We're the Millers... Posljednjih godina ostvarila je uspjeh ulogom u seriji The Morning Show i u filmovima Murder Mystery i Murder Mystery 2. 

Forbes je Jennifer Aniston uvrstio kao desetu na listu najbogatijih žena svijeta u zabavljačkoj industriji u 2007. godini. 

Dvaput se udavala

Njena najpoznatija ljubavna veza je ona s glumcem Bradom Pittom. Vjenčali su se 2000., no razišli su se pet godina poslije. Mnogi su tada nagađali da su se razišli zbog njegove afere s Angelinom Jolie, što nikad nije potvrđeno. Također, šuškalo se da Jennifer nije htjela imati djecu pa da je i to kumovalo razvodu. 

"Nikad u svom životu nisam rekla da ne želim djecu... Uvijek sam željela imati djecu i nikad neću propustiti to iskustvo zbog svoje karijere... Želim imati oboje", rekla je tada Jennifer i demantirala natpise o djeci.

Nakon razvoda s Pittom, Aniston je bila u romantičnoj vezi s glumcem Vinceom Vaughnom. Godine 2015. udala se za glumca i redatelja Justina Therouxa, no brak im je potrajao svega dvije godine. Jennifer se nije ostvarila kao majka. Naime, iskreno je rekla da je pokušala zatrudnjeti, ali da nije uspjela.

"Bio je to izazovan put. Godinama se pisalo i nagađalo da sam trudna. Prolazila sam kroz IVF, pila kineske čajeve, što god hoćete. Dala bih sve da mi je netko na vrijeme rekao: 'Zamrzni svoja jajašca.' Ali nisam o tome razmišljala. I evo me danas... Taj brod je isplovio", rekla je iskreno za Allure. 

Pročitajte više