Spielberg ˝spasio˝ Oscara Bette Davis

SLAVNI američki redatelj Steven Spielberg spasio je još jednog Oscara, otkupivši zlatni kipić koji je 1935. godine osvojila Bette Davis za ulogu u filmu ´Opasna´.

Spielberg ga namjerava vratiti američkoj Akademiji filmskih znanosti i umjetnosti, objavila je glasnogovornica Akademije u srijedu.

Iznos koji je Spielberg platio za zlatni kipić na aukciji kuće Sotheby´s nije objavljen, no kolumnist Daily Varietyja Army Archerd nagađa da se radi o svoti od 207.500 dolara.

To je treći put u zadnjih nekoliko godina da je slavni redatelj ´spasio´ jednog Oscara na aukciji kako bi ga vratio Akademiji da ga zaštiti od komercijalne eksploatacije.

Spielberg, koji je i sam osvojio Oscara za režiju ´Schindlerove liste´ i ´Spašavajući vojnika Ryana´, prošle je godine platio 578.000 dolara za drugog Oscara Bette Davis, osvojenog za ulogu u filmu ´Jezabel´ 1938. godine.

U prosincu 1996. godine platio je 607.500 dolara za Oscara Clarka Gablea za najboljeg glumca u filmu Franka Capre ´Dogodilo se jedne noći´ iz 1934.

Pročitajte više