Splitski crkvenjak o požaru: Bog je požarima kaznio Split za Ultru

Foto: Facebook

SPLIĆANIN s adresom u Poljskoj na Facebooku je komentirao požar te izazvao lavinu različitih reakcija.

Stipan Mihael Dragun, sudeći po objavama na Facebooku redovnik s adresom u Varšavi, osvrnuo se na Ultru te objasnio uzrok požara. "Pretvorili grad u Sodomu i Gomoru (Ultra), pa se sada svi pitaju i čude, kako nas snađe takvo zlo?! Prepustili se razvratu, bludu i da dalje ne nabrajam. A Gospodin u svom gnjevu spusti na taj grad oganj i sumpor", napisao je te zaprepastio čak i neke vjernike.

Koliko stoji iza svojih riječi, mladi pavlin dokazao je time što je nakon članka na Indexu obrisao ovu objavu ili promijenio postavke privatnosti na njoj, ali i svim drugim objavama koje su mu ranije bile javne.

"Sram te bilo", "ipak ne vjerujem da je dragi Bog osvetoljubiv", samo su neki od komentara. "Stipane brate mani se ovakvih izjava! Budeš pomogao, a ne sudio iz fotelje...", poručio mu je jedan korisnik Facebooka. "Dragi brate upravo pomažem, a ponajprije molitvom, kome se ne sviđa, može misliti drugačije. Da sam doma rado bih pomogao, a ovako iz Poljske, nisam u stanju. Moja ljubav prema domovini je neupitna i savjest čista pred Bogom. Sve što sam rekao ili napisao, nisu moje izmišljotine ili manjak vremena, pa tako malo komentiram... Moj odvjetnik je Gospodin, a svjetlo na mom putu Njegova Riječ (Sv. Pismo)", odgovorio je.

Jedna od glavnih karizma pavlinskog reda (Red svetog Pavla prvog pustinjaka u kojem je, ako je vjerovati informacijama na Facebooku Stipan zaređen, jest molitvena zaštita nerođene djece pa je jasno zašto su mu pobačaji prva briga.

Dok se rasprava još uvijek zahuktava, iz Zagrebačke nadbiskupije na Twitteru su objavili podršku vatrogascima. "Hvala našim vatrogascima! I dalje molitvom uz Split", napisali su.

Aktivno pomažu.

Pročitajte više