Startech nabildao Crossfire

NAJNOVIJI proizvod Chryslera, Crossfire, dostupan je u V6 izvedbi sa "tek" dvjestotinjak konja ispod poklopca. Nedovoljno za jedan model, koji treba, uz pomoć njemačke tehnologije, pronijeti američku slavu na europsko tlo. Tako barem misle u Startechu.

Startech u Frankfurtu predstavlja specijalnu izvedbu Chryslerovog coupea, koju pokreće rasni "osmak". Zahvaljujući V8 benzinskom agregatu i izdašnom obujmu od čak 6.1 litre, Crossfire je postao tipičan predstavnik američkog muscle cara. Maksimalna snaga iznosi 313/426 kW/KS pri 5.400 o/min, dok se krivulja okretnog momenta penje do čak 621 Nm (pri 4.100 o/min).

Naravno, Crossfire s ovim motorom je pakleno brz. Nijemac u američkom odijelu do stotke stiže za 4.7 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od okruglih 300 km/h.  S obzirom da je riječ o pravom bolidu, prerade nisu stale na pogonskom agregatu, već je Startech svoj obol dao i na ostalim područjima. Ovjes je dodatno ukrućen i kalibriran za novi odnos masa, a kočnički sustav oplemenjen šesteroklipnim diskovima promjera 355 mm sprijeda i četveroklipnim promjera 300 mm straga.

Kad su u pitanju kotači, njemački tuner nudi aluminijske naplatke promjera 19 i 20 inča, a u pogledu guma povjerenje je dano Pirelliju. Eksterijer je obogaćen aerodinamičkim paketom, koji uključuje nove odbojnike, stražnji spojler i difuzor.

U skladu s performansama uređena je i interijer. Mjesta je bilo samo za najkvalitetnije materijale, kabina je presvučena kombinacijom crne i azurno plave Mastik kože, a plastika na centralnoj konzoli ustupilo je mjesto sjajno poliranom metalu.

Punim imenom Startech Coupe V8 6.1 je vrlo atraktivan coupe vrhunskih performansi, koji plijeni pažnju kombinacijom najboljeg iz dva različita svijeta. Cjelokupna tehnologija nosi njemački potpis, dok je dizajn i ideja prepuštena Amerikancima.

Pročitajte više