VIDEO Zbogom, Oreškoviću, građevino stara: Po ovim ćemo biserima pamtiti bivšeg premijera

Foto: FAH

TIHOMIRA OREŠKOVIĆA nismo imali prilike ni kvalitetno upoznati, a već nas je napustio.

Nakon što mu je Hrvatski sabor izglasao nepovjerenje bivši premijer Tihomir "Tim" Orešković ući će u povijest kao "onaj koji nije znao hrvatski", "član najgore vlade ikad" i "jedan od protagonista najvećeg političkog kaosa u povijesti Hrvatske".

I to je nešto.

Ipak, u prvom ćemo ga redu pamtiti po simpatičnoj niski verbalnih bisera i dvojezičnih prosera koji su ga unatoč načelnoj bezličnosti i duholikoj prisutnosti (barem kad ga usporedimo s crnojama i hasanbegovićima s kojima je bio okružen), učinili barem donekle pamtljivim likom. Došao je s najboljim namjerama pa ćemo ga i mi otpratiti sa selekcijom najboljih provala.

Zbogom, Oreškoviću, kuć... To jest, građevino stara!

Budući da smo krenuli, odmah na početku predlažemo vam da "ostati mirni i vladaju na".

Najbolji feedback? To što je ismijan u emisiji "U zdrav mozak"

Ovo nije toliko izjava koliko je zabavno gledati lice novinara koji se trude svim silama da ne prasnu u smijeh dok ga slušaju.

Tu je i čestitka Bozaniću koju ZNAMO da Tim nije napisao!

"Uzoriti kardinale, iščekujući Isusovo uskrsnuće, događaj iz kojeg izvire kršćanstvo, razmišljamo o temeljnim ljudskim i kršćanskim vrijednostima. Okrijepljeni uskrsnom Svjetlošću u ovoj godini milosrđa spremni smo, više nego ikada, nadvladati pomanjkanje nade, sveopći pesimizam i grube riječi. Slaveći život i pobjedu nad smrću opraštamo jedni drugima, učvršćujemo našu vjeru i ljubav prema svim potrebitima, ufajući se da će zajednička molitva pridonijeti međusobnom razumijevanju, toleranciji i miru među svim ljudima dobre volje. Preuzvišeni gospodine, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim Vam blagoslovljen i radostan Uskrs, ispunjen molitvom, mirom i nadom".

Pokušajte ga sad zamisliti da to izgovara.

Malo "good, good, good" zvuči kao hit!

Prisjetimo se i ove čestitke super optimističnog premijera o "boljoj Hrvatskoj u 2016." koja danas zvuči izuzetno gorko.

Studenti, ostanite gladni!

"Kad sam zapošljavao mlade studente, kazao bih im da im mogu dati dvije stvari, ali jednu ne. Mogu im pružiti sredstva pomoću kojih će biti uspješniji kao što su recimo laptopi ili putovanje te im mogu pružiti edukaciju. Međutim, ne mogu im pružiti želju, glad. Glad za tim da žele naučiti nešto novo. Kao što je rekao Steve Jobs, to je 'hunger'. Tako da bih vam na kraju želio da svi ostanete gladni", ohrabrio je studente Orešković.

Neka Force bude with us!

"Bloomberg me intervjuirao i mislim da su poruke s moje strane bile vrlo pozitivne, iskoristio sam razgovor i da spomenem da se kod nas snima Star Wars, nadam se da će Force biti with us".

Susret s ljutim kulenom! Di je moj doktor?

 

A završavamo s besmrtnim klasikom "ovde smo mi svi da služimo hrvatskom građevinama"

Pročitajte više