Znanstvenici su otkrili neke stvari o alkoholu zbog kojih ćete vjerojatno početi piti još više

Foto: Instagram

IZGLEDA da alkohol ipak može pomoći pri gubitku suvišnih kilograma, tvrde neki znanstvenici.

Iako se dugo smatralo da se ljudi od alkohola debljaju, ipak postoje neki načini da vam čaša bude najbolji prijatelj u borbi protiv debljine.

Umjerena konzumacija alkohola

Kada je riječ o umjerenoj konzumaciji alkohola, istraživanje iz 2010. godine objavljeno u Archives of Internal Medicine pokazalo je da žene koje dnevno popiju dvije čaše nekog alkoholnog pića teže nakupljaju kilograme.

Umjerena konzumacija alkohola može povećati dozu HDL kolesterola, koji zapravo koristi tijelu. 

Također, ako redovito pijete crno vino, u vašem tijelu će se sporije razvijati masne stanice, tvrdi istraživanje iz 2014. objavljeno u Journal of Nutritional Biochemistry. To je zbog elaginske kiseline koja otežava nakupljanje lipida.

Aromatizirana vina sadrže polifenolne spojeve koji također mogu pomoći pri gubitku kilograma, kažu rezultati studije iz 2004. godine.

Naravno, treba izbjegavati alkoholna pića koja sadržavaju previše šećera jer ona zaista ne mogu učiniti ništa korisno za vašu dijetu.

Prekomjerna konzumacija alkohola

Prekomjerna konzumacija alkohola može rezultati naglim i štetnim mršavljenjem zbog toga što alkohol "vara" tijelo koje misli da je puno pa proizvodi mnogo više želučane kiseline.

To može prerasti u ozbiljan zdravstveni problem koji dovodi do pretjerane konzumacije alkohola kako bi se nadomjestila hrana.

Ipak, s alkoholom treba oprezno. Prekomjerna konzumacija može imati zaista štetne posljedice, a onda vam kilogrami zaista neće biti bitni.

Pročitajte više