Sjedalica s držačem za iPad: Najgori proizvod za bebe ove jeseni?

Foto: Amazon (Fisher Price)
Video: YouTube (Commercials World Toys)


NA TRŽIŠTU se ove jeseni pojavio komad dječje opreme koji je izazvao velike diskusije i kritike javnosti.

Radi se o sjedalici za bebe i manju djecu vrtićke dobi s ugrađenim držačem za iPad proizvođača Fisher Price. Na Amazonu proizvođač ističe "kvalitete" ove naprave koja "osigurava iPad od oštećenja", "ima dodatne viseće igračke", "prilagodljiva je djetetu tijekom rasta", "ima tri pojasa za sigurnost djeteta" te "dijelove koji se mogu oprati u perilici".



Na činjenicu da je netko izmislio sjedalicu u koju ćete zavezati bebu (piše da je namijenjena već novorođenčadi) i izložiti je audiovizualnim podražajima na udaljenosti od samo 10-15 centimetara od kojih se ne može udaljiti, reagirali su brojni stručnjaci, ali i bijesni čitatelji opisa proizvoda koji je na Amazonu od 63 korisnika dobio prosječnu ocjenu 1,7.

Korisnici se obrušili na proizvod: "Najgori proizvod za djecu", "Kupite ga ako želite oštetiti svoje dijete"

Korisnici masovno proizvodu daju jedinicu uz komentare da im se "gadi proizvođač kojem je pala na pamet takva ideja" te napravu nazivaju "jednom od najgorih dječjih proizvoda ikad proizvedenih", ističući da stručnjaci, točnije Savez američkih pedijatra, preporučuje da se djecu do dvije godine uopće ne bi trebalo izlagati nikakvim zaslonima jer se trebaju kretati i istraživati svijet, a ne pasivno promatrati pokretne slike ispred njih.

"Ako želite oštetiti svoje dijete, kupite ovu sjedalicu", najčešći su komentari, uz isticanje da se radi o proizvodu koji potiče zanemarivanje djece jer bi manje predani roditelji mogli dijete staviti u sjedalicu i ostaviti ondje više sati.

Malo je dobrih ocjena ovog proizvoda, a dobro je prihvaćen tek osvrt korisnika koji je napisao da je sjedalica odlična za djecu s određenim poteškoćama u razvoju. Međutim, kako poznati proizvođač nije naveo da je sjedalica dizajnirana za takve mališane, dojam je da je proizvod koji se može naručiti za 75 dolara jednostavno promašen.

Pročitajte više