Amerikanke uzele svjetsko zlato, navijači se osramotili: "Japanci, ovo vam je za Pearl Harbour"

Foto: Guliver Images/Getty Images

NOGOMETAŠICE Sjedinjenih Američkih Država osvojile su Svjetsko prvenstvo u Kanadi, nakon što su u finalu u Vancouveru svladale Japanke s 5:2.

Amerikanke su pred 53.340 gledatelja furiozno ušle u utakmicu, nakon samo 16 minuta vodile su 4:0, uz hat-trick Carli Lloyd i jednim golom Lauren Holiday.

Na 4:1 smanjila je Yuki Ogimi u 27. minuti, a s tim je rezultatom završeno i prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu pala su još dva gola, oba su postigle Amerikanke, s time da je Julie Johnston u 52. minuti glavom zabila u vlastitu mrežu, da bi Tobin Heath dvije minute kasnije zabila za konačni rezultat 5:2.

Carli Lloyd proglašena je najboljom igračicom prvenstva.

Pobjedom, kojom su osigurale treće svjetsko prvenstvo, Amerikanke su se osvetile Japankama za poraz finalu u Japanu 2011. godine, kad su ih pobijedile nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ovo vam je za Pearl Harbor?!

Nakon što su njihove nogometašice osvojile naslov prvaka svijeta, američki su navijači bili izuzetno aktivni na Twitteru. Problem je samo što je jedan dio navijača, piše BBC, objavljivao rasističke i vrlo neumjesne statuse poput: "Hej, Japanci! Ovo vam je za Pearl Harbor".

"Oni su uništili Pearl Harbor, mi smo uništili njihove snove".

Ovi potpuno besmisleni statusi postali su trend na Twitteru, a među tisućama objava pronašli su se i komentari koji su osudili takvo ponašanje.

"Ovo nije Drugi svjetski rat, ovo je bila nogometna utakmica koj se igrala 2015. godine", komentar je jednog američkog navijača.

Pročitajte više