BBC ili Realova gol-mašina: Evo najubojitijeg trojca europskog nogometa!

Foto: Guliver Image/Getty Images

BENZEMA, Bale i Cristiano. Svaki je s po dva gola sudjelovao u uništavanju Schalkea, čime je Realov istureni trojac potvrdio sjajnu formu ove sezone.

Realov trozubac od ljeta do danas bilježi čak 70 uboda u službenim utakmicama. Preciznije: Ronaldo 36, Benzema 20 i Bale 14 golova.
 
Oni su dakle zabili više golova nego Schalke ukupno, pa je razumljivo oduševljenje trenera Ancelottija, koji je sinoć uživao u pogledu na njih trojicu na terenu prvi put nakon mjesec dana.
 
Ronaldo je s nova dva gola u LP, došao do 11 u ovom natjecanju, gdje je naravno najbolji strijelac, ispred Ibrahimovića, koji ima gol manje.
 
Cristiano je ovdje u lovu ne samo na svoj golgeterski rekord u LP od 12 golova iz 2008., nego i na najviše golova u sezoni Kupa/Lige prvaka, što je postignuće koje dijele Messi i Altafini s 14 postignutih golova.
 
Ali nije najbolji nogometaš svijeta jedini ubojit u Realu, jer Karim Benzema je i u Gelsenkirchenu potvrdio zašto ga zovu Mr Champions, aludirajući na njegovu ubojitost u Ligi prvaka. Golovima Schalkeu došao je do 22 zgoditka za Real u 40 utakmica LP.

 
Ovi golovi posebno mu znače, jer je u natjecanju gdje tradicionalno zabija, imao golgetersku pauzu od prvog kola skupine, kada je Galatasarayu zabio također dva gola.
 
Bale je nakon gola Elcheu odličnu formu potvrdio i u Europi s dva krasna gola protiv Nijemaca i već je na brojci pd 14 golova u prvoj "kraljevskoj" sezoni, što je sjajan učinak, kada se uzme u obzir ne samo da je do kraja još dva i pol mjeseca, a rekordno skupi nogometaš je imao prooblema s ozljedom i formom.

Pročitajte više