Barcelona u potrazi za novim golmanom, prvi pick mladi Ter Stegen

Foto: Getty Images / Guliver image

NAKON što je postalo jasno da Victor Valdes na koncu sezone napušta redove Barcelone, aktualni španjolski nogometni prvak krenuo je u potragu za novim golmanom.

Prema informacijama koje dolaze sa Camp Noua najizgledniji kandidat za jedinicu katalonskog velikana je vratar njemačkog bundesligaša Borussije Mönchengladbach Marc-Andre Ter Stegen (21). Mladi Nijemac ima ugovor s Borussijom do lipnja 2015. godine, međutim sportski direktor Max Eberl je priznao kako je Ter Stegen slobodan za 11 milijuna eura.

"Marc-Andre je odbio našu ponudu za novi ugovor. Ne želimo nagađati o tome gdje će nastaviti karijeru, no sasvim sigurno nećemo ga pustiti besplatno," poručio je Eberl.

Ukoliko propadnu pregovori oko dovođenja bivšeg njemačkog U-21 reprezentativca, Barca će pokušati angažirati vratara Chelsea na posudbi u Atletico Madridu Belgijanca Thibauta Courtoisa ili vratara Napolija Španjolca Pepea Reinu.

Nagađa se kako će Victor Valdez nakon što je 18 godina bio član Barcelone ovoga ljeta preseliti na 'otok', a najglasnije se spominje Arsenal. Zanimljivo, u lipnju završava ugovor i pričuvnom Barcinom vrataru Joseu Pintu.
 

Pročitajte više