Biliću teško na Emiratesu: Arsenal s igračem manje iščupao nulu u Istanbulu

Foto: Hina

U PRVOJ utakmici play-offa Lige prvaka Arsenal je na vrućem gostovanju u Istanbulu odigrao 0:0 protiv Bešiktaša. Bila je to jedna vrlo tvrda utakmica bez puno pravih prilika kakva vjerojatno i priliči ovoj kvalifikacijskoj fazi, gdje je ulog plasman u najcjenjenije klupsko nogometno natjecanja svijeta.

Demba Ba odmah u prvoj sekundi utakmice priredio iznenađenje

Može se reći kako je momčad Slavena Bilića bila bliže pobjeda, međutim i kako je imala zaista sreće u finišu susreta, kada je nakon sjajnog solo prodora Oxlade-Chamberlaina domaći vratar uz pomoć stative jedva zadržao njegov sjajni pokušaj s desetak metara. Inače, Turci su od prve minute pokazali tko je gazda na terenu, a režiser je bio sjajni Demba Ba, koji je odmah po izvođenju lopte s centra pokušao iznenaditi Szczesnyja, no njegov udarac sa gotovo pedeset metara poljski vratar krajnjim je naporom iščupao ispod same grede. U devetoj minuti upisali smo novu pravu priliku za domaćina.

Nakon ubačaja s krila Demba Ba je primio loptu, dobro pucao, ali Szczesny je obranio i taj pokušaj. Arsenal je u nastavku poluvremena odgovorio na krilima Cazorle, no Španjolac nije bio odveć precizan. Do odmora smo upisali još jednu priliku Bešiktaša, odnosno Dembe Be, čiji je udarac s ruba kaznenog prostora prošao tik pored okvira gola. Nastavak susreta ponudio je novu/staru dominaciju Turaka, a već u 48. minuti Sahan je sam išao prema gostujućem vrataru i neprecizno tukao s desetak metara. Kako se utakmica bližila kraju tako su Bilićevi puleni ostavljali sve više prostora Topnicima, što je rezultiralo s nekoliko ozbiljnih prilika.

Arsenal ostao dužan

Prvo je u 63. minuti Debuchyjev centaršut u posljednji trenutak ispred Girouda izbacila domaća obrana, da bi u 78. slobodnjak Cazorle turski vratar krajnjim naporom primirio. Kada je u 80. minuti Ramsey dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, činilo se da je Arsenal gotov, međutim dogodilo se da su iz već opisane akcije umalo zavili Istanbul u crno. Ovako Slavenu Biliću ostaje vrlo težak zadatak uoči gostovanja u Londonu. S jedne strane ne može braniti nikakvu prednost, ali s druge, samo s jednim golom u gostima već je u prednosti u odnosu na ekipu Arsena Wengera, koja će na Emiratesu morati puno više pružiti.

Pročitajte više