Ćorić nakon uspjeha karijere: Ivanišević mi znači sve, a želim biti poput Đokovića

Foto: Hina

"NIJE me bilo strah poraza", rekao je Borna Ćorić nakon pobjede na Roland Garrosu u pet setova protiv Španjolca Tommyja Robreda kojom je ostvario rezultat karijere na Grand Slam turnirima.
 
 
 
Veliki trijumf Borne pratio je, uz puno živciranja, i Goran Ivanišević, bivši hrvatski tenisač koji trenira Marina Čilića.
 
"Hvala Goranu što je došao. Uvijek ga pitam da dođe na moje mečeve. Zašto? Jer je on sve za mene", rekao je 18-godišnji Ćorić, najmlađi tenisač u trećem kolu Roland Garrosa još od 1998. godine.
 
Ćorić se zahvalio treneru Thomasu Johanssonu, s kojim surađuje od početka svibnja, jer mu je puno pomogao na taktici za meč protiv iskusnog Španjolca, 19. tenisača svijeta.
 
"Đoković mi je puno toga dao, a ništa nije tražio zauzvrat"
 
A Borni je proteklih mjeseci savjetima puno pomogao i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, koji je Ćorića nahvalio i nakon pobjede protiv Robreda. Đoković je rekao da je Borna veliki profesionalac iako ima tek 18 godina.
 
"Pokušavam biti poput njega. Puno toga mi je dao, a da ništa nije tražio zauzvrat. Hvala mu na tome, puno mi znači kada to kaže jedan od najboljih u povijesti. Sjajno je kada tako veliki tenisač misli da ću i ja imati dobru karijeru. Što se tiče toga da sam profesionalac, mislim da sam rođen s tim. Jednostavno, volio bih ja sada otići na tiramisu, ali ne mogu. Volio bih izaći s prijateljima, ali ne mogu jer se moram odmoriti. To je meni sasvim normalno", rekao je Ćorić, koji će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Jacka Socka.
 
"Socka nisam gledao, ali znam da ima odličan servis. Uostalom, dobio je ovdje Dimitrova i to dovoljno govori. Ipak, imam veliku priliku za prolazak dalje i pokušat ću je iskoristiti."
 
Ovom pobjedom Borna je napredovao šest mjesta na ATP ljestvici, te je u ovom trenutku 40. tenisač svijeta. Pobjedom protiv Socka napredovao bi još pet ili šest pozicija.
 

Pročitajte više