Cruyff: Zlatna lopta je sprdačina

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najvećih nogometaša svih vremena i poznato nogometno gunđalo Johan Cruyff nije mogao prešutjeti ovogodišnji izbor najboljeg nogometaša svijeta i Zlatnu loptu koju je FIFA dodijelila Cristianu Ronaldu.

Cruyff smatra da je ta odluka apsurdna jer se honorirao igrač koji je potpuno podbacio na ipak najvažnijem natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Legendarni Nizozemac, koji je prestižnu nagradu dobio tri puta uzastopce (1971., 1973. i 1974.) za De Telegraaf je rekao kako je Zlatna lopta nagrada koja mora uključivati i individualna postignuća pojedinca kao i uspjehe koje je on ostvario u toj godini.

''Ako tako gledamo na stvari, apsurdno je nagraditi dvije godine u nizu igrača koji nije obje sezone odigrao jednako dobro, a nije ni osvojio najviše trofeja. Vratimo se u 2013. Bayern je osvojio sve što se osvojiti dalo, a opet ni Kroos ni bilo tko drugi iz Bayerna nije dobio nagradu nego Ronaldo. Lani je Kroos  osvojio puno toga s Bayernom, a bio je ključni igrač Njemačke na putu do naslova prvaka. No, nije čak bio ni među posljednja tri konkurenta. S druge strane, Ronaldo je nagrađen, a na Mundijalu je bio običan prolaznik''. oštar je bio Cruyff pa je u svom stilu dodao:

''Budimo realni, nakon ovakvih stvari tko može Zlatnu loptu i FIFA-u shvaćati ozbiljno.''



 

Pročitajte više