Debitira najskuplje pojačanje u povijesti Francuske: Evo kako u akciji izgleda Čovjek od 45 milijuna eura

Foto: AFP

LUCAS RODRIGUES MOURA DA SILVA, 20-godišnji brazilski ofenzivni veznjak kojeg je PSG prošlog ljeta Sao Paulu platio 45 milijuna, prvi put će zaigrati za novi klub sutra, u susretu 20. kola protiv Ajaccija i to u prvoj postavi, potvrdio je Carlo Ancelotti, trener PSG-a.

Mladi Brazilac ovog ljeta ušao je u povijest francuskog nogometa, bez da je u njemu i sljedećih pola godine odigrao iti minute, kada ga je PSG njegovom Sao Paulu platio 45 milijuna eura (tri više nego za Pastorea i Thiaga Silvu), što je bio rekord čak i za tako beskrajno bogati klub, ali i za francuski nogomet.

Dogovorom klubova Lucas Moura, kojeg su htjeli i Manchester United i Inter, ostao je u Brazilu do siječnja 2013. i sada kada je konačno došao u Pariz, svi jedva čekaju vidjeti kako na terenu izgleda mladić koji je o sebi "skromno" izjavio:

"Moj stil igre vrlo je sličan Messijevom. Nas dvojica primamo loptu i odmah napadamo s njom. Primamo udarce obrambenih igrača, ali ostajemo na nogama. On ne pada tako lako i ne baca se na travnjak bez razloga. Takav isti sam i ja. U sebi prepoznajem njega, kao odraz u zrcalu."

Pročitajte više