Derbi "Europljana" u Parku mladeži, može li Split zaustaviti Rijekin niz pobjeda?

Foto: Hina

SPLIT i Rijeka zaključit će međusobnim ogledom u Parku mladeži četvrto kolo Prve HNL, nakon što su jedni i drugi tijekom tjedna izborili play-off Europa lige i saznali svoje posljednje protivnike na putu do skupina tog natjecanja.

Splitovci su "nulom" u Odesi obranili pobjedu protiv Čornomoreca iz prvog susreta, a sigurno je da su zbog puta u Ukrajinu, ali i znatno jačeg protivnika, na to potrošili više energije, Riječani su imali lagano odrađivanje posla protiv Vikingura s Farskih otoka, a Kek si je mogao dopustiti i odmor nekih pretjerano opterećenih igrača.
 
Sjajna forma obje ekipe, Rijekin niz traje od Splita
 
Ogled je ovo ekipa koji bilježe dobro formu na startu sezone, Split je odigrao čak devet utakmice ove sezone, od čega šest europskih, i nije zabilježio niti jedan poraz, dok su Riječani trenutno na brojci od 13 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, računajući i kraj prošle sezone. Zanimljivo, posljednji put nisu pobijedili baš u Parku mladeži, u 33. kolu prošlog prvenstva bilo je 2:2.
 
"Rijeka je u jednom dobrom ritmu, sigurno nas čeka još zahtjevna utakmica, oni imaju niz pobjeda, ali i mi također imamo seriju pozitivnih rezultata. Ono na čemu ćemo raditi je da se ta njihova nepobjedivost u sutrašnjem dvoboju prekine. Ne očekujem otvorenu utakmicu. Činjenica je da su oni možda u boljem stanju jer imaju širi kadar, a osim toga odmarali su neke igrače u uzvratnom susretu u četvrtak, međutim to u ovakvim utakmicama ništa ne znači", riječi su kojima je susret najavio trener Splita Ivan Matić.
 
Rijeka na razini Hapoela i Čornomoreca
 
Smatra da gosti s Kvarnera nisu ništa slabiji od posljednja dva europska protivnika Crvenih: "Ova utakmica ulazi kategoriju Hapoela i Čornomoreca. Sami njihovi rezultati to potvrđuju." Inače, danas bi debi u dresu Splita mogao zabilježiti Sokol Cikalleshi, albanski reprezentativni napadač koji je došao sa sjajnim referencama, a priliku će vjerojatno čekati s klupe.
 
Na drugoj strani, Kek u Splitovcima vidi lanjsku Rijeku. "Kako Split sada djeluje podsjeća me na nas prošle sezone kada nam je Europa davala silan zalet što je puno puta neutraliziralo fizički zamor", poruka je stratega Riječana.
 
"Mi ovu utakmicu moramo istrčati, oduprijeti se duelu, agresiji. Tu nismo bili na željenoj razini u Puli, ali igrači su upozoreni", dodao je Kek, koji an raspolaganju neće imati već neko vrijeme ozlijeđene Kneževića, Maleša, Močinića i Moisesa, kao i Borasa, koji je otišao u Dinamo.
Susret kojeg sudi Fran Jović na rasporedu je u 21 sat.

Očekivani sastavi:
 
Split: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Belle, Vidović, Dujmović, Glavina - Rog, Bilić
 
Rijeka: Vargić - Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac - Jugović, Brezovec, Jajalo, Sharbini - Kramarić, Krstanović

Pročitajte više