"Dinamo nikad jači, ali Hajduk ide po tri boda pred punim Poljudom"

Foto: Cropix / V. Dugandžić

HAJDUK se u tjednu derbija prepire s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Iznose se cifre dugovanja, polemizira o uplitanju politike u kadar Hajduka (Baldasar se dotaknuo statusa direktora Jensa Anderssona), a Torcida prijeti da će uništiti grad, dirne li se gradonačelnik u njihov klub. Baldasar, činjenica je, priprema teren za prodaju, jer Hajduk je sa svojim (gradskim) stadionom težak uteg za proračun. To je folklor koji prati pripreme Hajduka za derbi s Dinamom, koji je u klubu danas najavio kapetan Mario Maloča.

Konačno malo o nogometu. Nakon serije gostovanja i reprezentativne stanke Hajduk se vraća na Poljud.

"Dobro smo radili na treningu. Ipak smo dva tjedna bez utakmice, bit ćemo maksimalno spremni za derbi. Dinamo je favorit, ali mi ćemo napraviti sve za pobjedu. Treba, međutim, biti realan i reći da Dinamo nikada nije imao jaču ekipu. Bit će nam teško ali ne predajmo se i pred svojom publikom idemo po tri boda. Odgovaraju nas ekipe koje igraju, a nadam se da Dinamo dolazi igrati"

Duje Čop najbolji je napadač lige

Maloča u modrim redovima najviše cijeni bivšeg hajdukovca.

"Beqiraj je zabio tri gola u tri utakmice, ali Sammir i Duje Čop najbolji su igrači Dinama. Duje je po meni najbolji napadač lige"

Hajduk se uzda u Kouassija, koji je nedavno zabio u dresu Obale Bjelokosti.

"S njim smo drugačije ekipa. Konačno će biti spreman, nedostajao nam je dok je bio ozlijeđen. Osobno bih najviše volio da Milović zabije. Volio bih da taj dečko dobije na važnosti"

Poljud će upoznati i Gruzijca Iluridzea te Harisa Bukvu, nova pojačanja.

"Iluridzea smo najbolje upoznali u utakmicama protiv Dile Gori, veliko je pojačanje za nas. Bukva nam je nepoznanica, ali na treningu se jasno vidi da će biti dimenzija više"

Poljud će biti krcat, Maloča jedva čeka istrčati na travnjak.

"O navijačima uopće ne treba govoriti. Zna se kako će nas bodriti od prve do zadnje minute", kaže kapetan koji je nedavno produžio ugovor do 2015. godine.

"Nisam manje opterećen je to pitanje za mene nije ni bilo opterećenje. Svi smo očekivali da ću otići tijekom prijelaznog roka, a kako se to nije dogodilo, produljenje ugovora bio je normalan slijed"

Pročitajte više