Džeko o Hajroviću i Seferoviću: Neka im je sretno kod Hitzfelda, u BiH ne želimo igrače koji ne slušaju srce

Foto: AFP

EDIN DŽEKO je putem svog službenog sajta prokomentirao odluke Hajrovića i Seferovića, koji su izabrali švicarsku reprezentaciju. Usput su poručili Džeko kako ga danas ne bi bilo nigdje da je kojim slučajem Ibrahimović izabrao BiH pred švedskom.
 

"Ne mogu se oteti dojmu Hajrović i Seferović iskoristili interes BiH, kako bi primorali Ottmara Hitzfelda da ih pozove švicarsku reprezentaciju. Uz to, usporedba sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na da nitko od mene ne bi bio sretniji kada bi u bh. selekciji igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao prezentaciju. Rezultat je primaran", rekao je Džeko.

""Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu. Kada biraš klub, onda biraš gdje bi ti bilo isplativije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Pjanića, Lulića, Mujdžu, Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu", nastavio je.

"Svi pobrojani su mogli izabrati druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu. Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Obojici želim mnogo sreće u Švicarskoj i što se mene tiče, ova priča je za završena. Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom", za kraj će.

Pročitajte više