Gobac pričao o besparici, a zatim zavapio: Nadam se da će Duvnjak i Vori karijeru završiti u Zagrebu

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

ZORAN GOBAC pojavio se na presici Hrvatskog rukometnog saveza na kojoj su izbornik Slavko Goluža, Domagoj Duvnjak i Igor Vori najavili dvije utakmice protiv Mađarske. Gobac je, pak, obraćanje javnosti otvorio idejom da Vori, a jednog dana i Duvnjak, karijeru završi u Co Zagrebu.

"Klub se kroz nekoliko budućih sezona sasvim sigurno neće pojačavati zvučnim imenima, jednostavno nemamo sponzora. Težili smo tome da na okupu držimo barem jedan dio reprezentativaca, ali to sada nije moguće", rekao je Gobac.

"Razgovarali smo s Vorijem o ideji da završi karijeru u Zagrebu, naravno nakon što odradi ugovor s PSG-om. Uskoro ćemo o istoj temi razgovarati i s Duvnjakom", objasnio je Gobac, dok se Duvnjak samo nasmijao:

"Neću s Vorijem u Pariz, a za Zagreb ćemo još vidjeti. Uostalom, imam još godinu dana u HSV-u. Do tada...", rekao je Duvnjak.

Gobac: Mađari više ulažu u rukomet

Gobac je nakon toga prešao na uspoređivanje rukometne situacije u Hrvatskoj i Mađarskoj. Alfa i omega hrvatskog rukometa kaže kako Mađari više ulažu u razvoj.

"Mađarska je reprezentacija koja igra kvalitetan rukomet, ali i zemlja gdje se u rukomet ulaže gotovo pet puta više nego kod nas. Oni su pronašli mogućnost za to, kroz porezne olakšice, ulaganja u sport, da se proračuni sportskih klubova pune kvalitetnije. Nadam se da ćemo i mi u bliskoj budućnosti pronaći sličnu mogućnost jer ova situacija je neodrživa", istaknuo je Gobac te spomenuo tešku situaciju u hrvatskim klubovima.

"U sport se ulaže vrlo malo ili ništa. Mi moramo živjeti svaki dan, ne samo Savezi nego i klubovi, koji su osnova da bi mogli imati ovako jak Savez i reprezentaciju. U zadnje dvije godine u svim klubovima u Hrvatskoj proračuni su u najmanju ruku prepolovljeni, to je neodrživo obzirom da se od nas očekuje kvaliteta i rezultati."

"Hrvatski rukomet će imati velike koristi od regionalne lige"

Gobac je otkrio novosti u regionalnoj ligi, u koju je na četiri godine 'ušao' veliki sponzor, ruski Gazprom.

"Sutra imamo završne pregovore s mađarskim klubovima, ambicije poljskih klubova (Kielce, Wisla) su velike. Ako se pronađu zajednički interesi svih tih klubova, to će biti izuzetno jaka, kvalitetna i izjednačena liga od koje će koristi imati i hrvatski rukomet i klubovi, a normalno je da će se pojaviti i sponzori", zaključio je Gobac.

Pročitajte više