Gobac za Index: Zagreb još uvijek nije ispao iz Lige prvaka, a za sljedeću sezonu spremamo pojačanja!

Foto: Nenad Dugi/Cropix

CROATIA OSIGURANJE ZAGREB jučer se porazom u Barceloni oprostio od Lige prvaka, ali predsjednik odbora za hitnost u Co Zagrebu, Zoran Gobac, tvrdi kako to nije kraj priče. Naime, Zagrebaši su sve karte uložili na žalbu EHF-u, koja bi im trebala omogućiti ponavljanje utakmice protiv Dinama iz Minska. Podsjećamo, Zagreb se žalio na situaciju koja se dogodila u 25. minuti kada je isključeni igrač Minska Čepulis s markerom ušao na teren te je postigao gol. Zapisničar je upozorio nizozemskog delegata koji nije reagirao, a mogao je isključiti istog igrača i poništiti zgoditak.

> Senzacija na pomolu: Barcelona želi u SEHA ligu!

> EHF odbio žalbu Zagreba, pobjeda ostaje Minsku


"Zagreb nije ispao iz Lige prvaka, Zagreb ima još dvije stanice u žalbenom postupku. Nikako nam nisu objasnili svoju odluku, već su samo potvrdili da se događaj s utakmice dogodio. Malo su se zaigrali u EHF-u. Zagreb nikako nije ispao iz Lige prvaka, sve je još uvijek otvoreno. Prvo moramo dobiti Kadetten Schaffhausen", rekao je Zoran Gobac za Index.

Zagreb traži pojačanja

Bez obzira na povredu pravila igre u utakmici protiv Dinama, ostaje činjenica da je Zagreb upisao sedam uzastopnih poraza u skupini.


"Mi smo bili svjesni od samog početka kad smo prepolovili budžet da ćemo imati slabiji rezultat nego proteklih godina. Ipak, izgubiti šest utakmica s 1-2 razlike daje nam za pravo da smo tu, da smo blizu. Iduća će godina biti drugačija, radimo na određenim stvarima", rekao je Gobac.

"Tražite pojačanja?", pitali smo.

"Da, jedan do dva igrača, ali ništa konkretno ne možemo reći", odgovorio nam je Gobac.

"SEHA će biti najjača liga nakon Bundeslige"

Zagreb se, kao što je i sam trener Slavko Goluža rekao, okreće nastupu u hrvatskom prvenstvu, Kupu, ali i SEHA ligi koja broji posljednje dane pod tim imenom. Ruski energetski div Gazprom odlučio je uložiti 1.5 milijuna eura u to natjecanje, a liga bi se po novom trebala zvati "Južni tok liga". Osim toga, u novu ligu ušli bi klubovi iz Srbije, Mađarske i Poljske, a želju za sudjelovanjem je izrazila i Barcelona.

"Onog trenutka kada se sve potpiše krenut će slaganje ekipa. Ne čudi me interes Barcelone, budući da EHF ne brine za regularnost natjecanja i rukomet ne može ostati samo na njemačkoj ligi. Svi traže interes za igranjem. Ovo što smo do sada napravili bilo bi i bez Barcelone interesantno i jako. To će biti najjača liga u Europi nakon Bundeslige, a objektivno i Nijemci će kad tad "skoknuti"", objasnio je Gobac.

Hrvatska u SEHA ligi ima dva predstavnika, a Gobac tvrdi kako je razvijanje te lige odlična stvar za hrvatski rukomet.

"To je i više nego dobro za reprezentaciju, ali i za igrače. Oni će igrati jaku ligu, a ostajat će doma za manje novca", za kraj će Gobac.

Pročitajte više