Hoće li Repeša zbog hrvatske klupe opet propustiti drugu najjaču ligu svijeta?

TRENER Cibone i izbornik hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša najveća je želja čelnika Unicaje iz Malage, koji su otpustili trenera Chusa Matea, piše La Opinion de Malaga.

Momčad iz Malage izgubila je zadnjih osam utakmica, odnosno 15 od posljednjih 16 u svim natjecanjima. Teško je, dakako, bilo očekivati da će takva loša serija proći bez posljedica, a poslom ju je na kraju platio Mateo koji je na klupu Unicaje sjeo u siječnju prošle godine.

Klub u kojem igraju hrvatski košarkaši Luka Žorić i Hrvoje Perić do daljnjega će voditi dosadašnji Mateov pomoćnik Francisco Aurioles.

U međuvremenu, u Unicaji su krenuli u potragu za trajnim rješenjem. La Opinion de Malaga pomalo kontradiktorno tvrdi kako je kandidat broj 1 Jasmin Repeša, samo da bi u nastavku objasnili kako će do tog transfera ipak teško doći.

''Kontakti s Repešom odnosno agencijom koja ga predstavlja su uspostavljeni, ali neće biti lako osigurati Repešine usluge. On je preuzeo vođenje zagrebačke Cibone. Ponovno je kod kuće, radi u povijesnom klubu Ciboni koji prolazi kroz ekonomske teškoće, čak ga nema niti u Euroligi. No, izlazak iz kluba čak i ne bi bio glavni problem. Poput Svetislava Pešića, za kojeg se također zanimala Unicaja, i Repeša je izbornik reprezentacije, i to svoje Hrvatske. To je još jedan hendikep, čak i veći od činjenice da vodi klub. ACB liga ne dopušta trenerima koji vode reprezentacije da istovremeno rade i u španjolskim klubovima'', piše list.

Podsjetimo, Repeša je prije nekoliko godina kandidirao za klupu velikog Real Madrida, ali tada je odbio upravo zbog reprezentacije: "Pet milijuna Hrvata traži od mene da preuzmem ovu poziciju i ne mogu ih iznevjeriti", rekao je tada Repeša.

U zaključku, Le Opinion spominje da bi dolazak Repeše, koji je prošlog ljeta kandidirao za klupu Real Madrida, bio vrlo kompliciran i skup.

Kao alternativa, spominje se Luis Casimiro, koji je u siječnju dobio otkaz na klupi Valladolida. Neki izvori govore i o mogućem povratku Bože Maljkovića, koji je već vodio ''zelene'' iz Malage. No, bivši trener Jugoplastike vodi ruski Lokomotiv Kuban. Osim toga, i on je izbornik (Slovenija).

Pročitajte više