Hrvatski jedriličari odlično otvorili Mediteranske igre

Foto: Božidar Vukičević /  Cropix

NAKON prvog dana jedrenja na Mediteranskim igrama u Mersinu hrvatski jedriličari u dvije su discipline prvi, a u preostale dvije na drugom mjestu.

Šime Fantela i Igor Marenić pobijedili su oba plova za muški 470.

"Super smo otvorili regatu. Oba plova smo vodili od samog starta. U prvom plovu smo se malo mučili s brzinom, ali ipak smo pobijedili, u drugom smo odlično odradili prvu stranicu i samo ostavljali flotu za sobom", rekao je zadovoljan Igor Marenić.

Dvojci jedre svi u jednoj floti na istom polju, i muške i ženske posade.

"Jedrimo se dečkima, a rezultati se boduju odvojeno, sistem je malo glup, ali kako svima tako i nama. Za početak smo zadovoljne, jer smo brod dobile tek sinoć, bilo je zavrzlame s opremom koju smo iz Italije poslali u Tursku. Umjesto jučer ujutro tek smo navečer uspjeli doći do jedrilica, tako da smo danas cijeli dan u pogonu, morali smo umjesto jučer danas odraditi službena premjeravanja, taman smo sve obavili na vrijeme za start", ispričala je Enia Ninčević.

Ninčević/Župan imaju isti broj bodova kao i vodeća posada. Danas su bile treće i druge.

U samcima također jedno prvo i jedno drugo mjesto za našu reprezentaciju. Tonči Stipanović danas je bio prvi i drugi.

"Jedrili smo po šest do 12 čvorova zapadnjaka. Prvi plov sam odjedrio super, dobro sam pratio vjetar i kurenat i ušao prvi 100 metara. Drugi plov je trebalo otići skroz desno, ali nisam uspio zbog lošeg starta. Malo po malo sam se izvlačio i uspio ući drugi, tako da sam zadovoljan s prvim danom. Situacija u floti je manje - više očekivana, nekoliko nas u vrhu smo stalno praktički na okupu i vjerujemd da će tako biti i dalje. Taktika će igrati veliku ulogu", kazao je Tonči.

Tina Mihelić u Laser Radialu je druga, s drugim i trećim ulazom u cilj.

"Prvi plov sam malo lošije startala, i odmah nakon starta imala protest na Španjolku, i postavila sam se više lijevo u odnosu na protivnice, jer je prije starta bila bolja ljeva strana. Ali kako je vjetar jačao tako je desna strana bila sve bolja. I nisam se nikako mogla vratiti u igru, pa sam prvu oznaku okrenula oko osmog mjesta, ali kasnije sam nadoknadila zaostatak. Drugi plov startala sam prva kod regatnog broda i vozila desno, vodila sam u početku, ali sam prerano okrenula prema oznaci, pa sam izgubila jedno mjesto. I tako je ostalo do kraja plova. Mala je flota, sličnih brzina, tako da je start jako važan", analiza je Tine Mihelić.

Jedrenje se nastavlja sutra.

Pročitajte više