I bogati plaču: Cityjev brazilski motor od 40 milijuna eura jedva čeka pustiti suzu na himnu prije Hrvatske

Foto: Guliver Image/Getty Images

FERNANDINHO, sjajni i neumorni veznjak Manchester Cityja i reprezentacije Brazila, koji je uz Yayu Tourea ključni veznjak u upravo završenom pohodu na naslov prvaka Engleske, ne može dočekati početak SP-a i utakmicu s Hrvatskom.

Otkako je prošlog ljeta došao iz Šahtara za 40 milijuna eura, Fernandinho je nezamjenjiv u Pellegrinijevoj momčadi, za koju je u svim natjecanjima odigrao 46 utakmica i uspješnoj sezoni pridonio s po pet golova i asistencija, uz 88 posto točnih dodavanja.
 
Ali, sve je to tek predigra za pravu stvar: utakmicu protiv Hrvatske, kojom će se otvoriti Arena Corinthians u Sao Paolu i što je još važnije, Svjetsko prvenstvo.
 
"Svakog dana zamišljam kako će biti kada navijači zapjevaju našu himnu i naježim se. Sigurno će mi doći da zaplačem i uopće se neću suzdržavati."
 
Ali, izbornik Scolari bi se mogao suzdržati od toga da igrača koji pokriva teren između oba kaznena prostora postavi u igru od prve minute, jer na centru se sigurnima čine Luiz Gustavo i Paulinho, dok je nešto ofenzivnija pozicija rezervirana za Oscara.
 
"Uopće se ne zamaram s tim. Najvažnije je pobijediti, posebno u prvoj utakmici protiv tako teškog protivnika kao što je Hrvatska."

Pročitajte više