Ibrahimović s dva gola riješio još jedan francuski derbi, Barton ga nazvao "Nosonja"!

Foto: AFP

U NOVOM francuskom derbiju, samo tri dana nakon prvenstvenog okršaja, PSG je s 2:0 pobijedio Marseille, a još jednom je zvijezda pobjede Parižana bio Zlatan Ibrahimović. Parižani su slavili identičnim rezultatom, a Zlatan je tada zabio jedan gol, dok je u drugom okršaju bio strijelac dva puta.

Švedski je napadač u 34. minuti zabio za početno vodstvo, a u 64. iz penala potvrdio pobjedu i prolaz u četvrtfinale Francuskog kupa. Ibri je to bio peti pogodak protiv istog suparnika u trećem međusobnom dvoboju ove sezone. U 32 nastupa ove sezone zabio je 28 golova u svim natjecanjima

Od prve minute Carlo Ancelotti, kako je i najavio, dao je priliku Davidu Beckhamu koji je odigrao 86. minuta.

Barton Ibru nazvao "Nosonja"!

Prva zvijezda Pariza krajem drugog poluvremena ušao je u verbalni okršaj sa "zločestim dečkom engleskog nogometa" Joeyjem Bartonom. Englez je Ibrahimovića počastio uvredom na račun veličine njegovog nosa. Tomu je prethodilo Ibrino rušenje Engleza na tlo.

 Sertić otvorio lutriju penala koja je bila  sretna za Bordeaux

Bordeaux je na penale izbacio niželigaša Raon L Etape. Obraniak je u 58. minuti doveo goste u vodstvo, a Dje je u 65. izjednačio na 1:1. Golova nije bilo do kraja regularnog dijela, a u produžetku Keita je donio preokret na 2:1. Sedam minuta prije kraja Diabate je zabio za 2:2 i osigurao penale.

Još uvijek potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertić prvi je pucao penal i pogodio. Pogađali su redom svi do četvrtog po redu za domaće, Nyamwisija koji je promašio i odveo "Žirondince" u četvrtfinale.

Dalje je prošao i Lorient koji je s 3:0 porazio Brest, a Nancy je u produžetku izbacio Venissieux Minguette s 2:0, nakon 0:0 u 90 minuta.

Pročitajte više